Ontroostbaar door dood van pony’s

Pony Nora van kinderboerderij Skip in Naaldwijk.

Vrijwilligers en bezoekers van kinderboerderij Skip in Naaldwijk zijn ontroostbaar door de dood van twee pony’s, een week na elkaar, op hun logeeradres op de Bieslandhoeve in Delfgauw. Vorige week maandag overleed daar al het paardje Gizmo, en afgelopen weekend verdronk zijn vriendinnetje Nora er in een sloot. Nora was kennelijk geschrokken door de enorme hooibrand op de Bieslandhoeve en is vermoedelijk in paniek in het water terecht gekomen. Beheerder Sander van de kinderboerderij schrijft op zijn Facebookpagina over het trieste nieuws ‘met groot verdriet, ongeloof en pijn in het hart’. 

Pony Nora was samen met Gizmo op de Bieslandhoeve ondergebracht vanwege de vakantieperiode. Dat het dier in de sloot terecht was gekomen werd op dat moment niet opgemerkt: het was donker en iedereen was bezig met de enorme hooibrand, die gepaard ging met grote vlammen en veel rookontwikkeling. De pony werd dus pas later in de sloot gevonden en was toen al verdronken.

Een week eerder was dus al een andere pony van kinderboerderij Skip op de boerderij in Delfgauw overleden. De oorzaak daarvan is niet bekend, schreef de kinderboerderij toen op zijn website. “Gizmo en zijn Nora genoten juist zo heerlijk van hun vakantie tussen de andere paarden in de wei bij een boer in Delft. Zondagavond was er nog niets aan de hand: ze waren heerlijk verwend met een poetsbeurt en liepen lekker te grazen samen met hun vaste vakantievrienden.
De volgende ochtend vond de boer hem in de wei. Uiterlijk was er niets aan Gizmo te zien, dus gaan we er vanuit dat hij rustig is overleden, omdat het kennelijk zijn tijd was. Toch is hij helaas maar 15 jaar geworden…”

Een trieste aankondiging op de Facebookpagina van de kinderboerderij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *