Klaas en Jaap openen Klaproostunnel

Sinterklaas en wethouder Jaap van Staalduine verrichten samen de feestelijke heropening van de tunnel.

Twee hoogwaardigheidsbekleders kwamen er woensdagmiddag aan te pas om de vernieuwde Klaproostunnel te openen. Sinterklaas en wethouder Van Staalduine (zeg voor het gemak maar Klaas en Jaap) prikten samen enkele ballonnen door, waarmee het voetgangers- en fietstunneltje tussen de wijken Koningshof en Klapwijk feestelijk werd opengesteld.

De Klaproostunnel is al zeker 25 jaar oud. De laatste jaren zag de verbinding er mistroostig uit. De bewonersverenigingen aan beide zijden van de tunnel wilden daar graag wat aan doen en gingen daarover in overleg met de gemeente.

Voor een volledige restauratie was niet veel budget op de begroting, maar het afbikken van de oude tegeltjes, het egaliseren van de wanden en het aanbrengen van een mooi kunstwerk aan een van de beide kanten: dat kon net.

Klaproosrood

De kunstenares Juul Smulders wilde daar wel mee aan de slag. Ze maakte een ontwerp, dat bestaat uit een aantal grote cirkels (vooral klaproosrood natuurlijk) en enkele bewoners maakten onder haar leiding enkele mooie klaprooskunstwerken die een plekje op de wand zouden krijgen. Ook vond Juul een toepasselijke dichtregel uit een gedicht van de Groningse dichter Leendert Witvliet: ‘Hoog boven het gras wuift zij naar wie langs haar komt’. Ook die dichtregel maakt nu onderdeel uit van de opgefriste tunnel, als een groet aan iedereen die er doorheen loopt of fietst.

Het geheel ziet er fantastisch uit, dat vonden ook de wijkbewoners die van twee kanten naar de tunnel waren gekomen om de heropening mee te maken. Jacqueline van der Deijl, echtgenote van wethouder Bob van der Deijl, wees trots het kunstwerk aan dat zij voor de tunnel maakte. En Sinterklaas keek goedkeurend toe.

Sinterklaas was even langsgekomen om samen met wethouder Jaap de Klaproostunnel te heropenen.

De Goedheiligman leest het gedicht van Leendert Witvliet voor.

Een dichtregel als vriendelijke groet…

…aan iedereen die door de Klaproostunnel komt.

Jacqueline van der Deijl toont de schildering die zij voor de tunnel maakte.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *