Klapwijk kan nog reageren op herinrichting

Bewoners van de Hannie Schaftsingel zien de herinrichting van hun straat niet zitten.

Bewoners van Klapwijk in Pijnacker hebben er grote behoefte aan om mee te denken over de inrichting van hun wijk in het kader van het project Klimaatbestendig Klapwijk. In de afgelopen tijd zijn er via ingezonden brieven en op andere manieren veel reacties bij de gemeente binnengekomen van wijkbewoners, die bepaalde onderdelen van de plannen niet zien zitten. Op de website van het project zijn ze daar ook voor uitgenodigd: “Dit doen we samen met de bewoners. Samen bepalen we hoe we de openbare ruimte gaan inrichten.”

De aanpak van de wijk gebeurt in verschillende fasen. Voor de fase 2 en 3 zijn de plannen voor de herinrichting in juni met de bewoners gedeeld. Op basis van de Visie Klimaatbestendig Klapwijk uit 2019 is het ontwerp uitgewerkt, en voor de zomer zijn de bewoners uitgenodigd voor een wandeling door de wijk om vragen te stellen aan de architect en aan de betrokken ambtenaren.

Reageren

Nu de vakantieperiode haast voorbij is hebben de Klapwijkers nog enkele weken de gelegenheid om te reageren op het voorlopig ontwerp. Dat kunnen ze tot 4 september doen. Aan de hand van de reacties worden de plannen verder uitgewerkt, waarbij rekening wordt gehouden met de inbreng van de bewoners. Het definitief ontwerp moet eind oktober klaar zijn.

Gezien de ontvangen reacties van bewoners van de Hannie Schaftsingel en Reina Prinsen Geerligssingel is het waarschijnlijk dat het voorlopig ontwerp wordt aangepast, laat de gemeente alvast weten. “Ook andere reacties kunnen leiden tot aanpassing van het voorlopig ontwerp”, aldus een woordvoerder van het gemeentehuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *