‘Kleiner politiebureau, maar waarom?’

Het bureau in Pijnacker moet in de komende jaren dicht, vindt de Nationale Politie. De negatieve reacties stapelen zich op.

De negatieve reacties over de plannen van de Nationale Politie om over enkele jaren het politiebureau in Pijnacker te sluiten blijven zich opstapelen. De fractie van Gemeentebelangen deed maandagmiddag een persbericht de deur uit, waarin fractievoorzitter Ina Mantjes zich afvraagt waarom het nodig is om het huidige politiebureau te verlaten en er een kleiner bureau voor in de plaats te realiseren. “Het is niet duidelijk geworden waarom het huidige bureau, dat pas in 205 in gebruik is genomen, te groot zou zijn geworden, terwijl de gemeente in inwonersaantal alleen maar is toegenomen, en zal blijven groeien tot 65.000 inwoners.”

Gemeentebelangen heeft vernomen dat er wel een kleiner politiebureau in Pijnacker-Nootdorp zal blijven, waar ook aangiften kunnen worden gedaan. Mar wel zouden de zogenaamde basisteams van Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp  dan gehuisvest worden op een nieuwe locatie in Zoetermeer. Mantjes vindt het belangrijker om te weten onder welke voorwaarden dat kleinere bureau er dan komt. “Het gaat immers niet alleen om het doen van aangiftes, maar vooral om de veiligheid in onze gemeente, juist ook ’s nachts!”

Eerst spullen opruimen

Ook de fractie van Trots in de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp heeft negatief op de plannen gereageerd. Harald van Zielst van Trots verwijst in schriftelijke vragen aan het college van B & W naar een brief van de minister van Justitie in december 2014 over de toekomstige huisvesting van de politie. Uit die brief bleek dat het bureau in Pijnacker open zou blijven. Trots wil weten wat er ten opzichte van 2014 is veranderd. Ook stelt de fractie een aantal inhoudelijke vragen over het zogenaamde pop-up politiebureau van waaruit dan gewerkt zou moeten worden. “Zit er dan een agent in bijvoorbeeld de bibliotheek die bij een melding eerst zijn spullen  moet opruimen alvorens hij kan wegrennen naar een incident?”

Ook de VVD-fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen aan het college gesteld over de voorgenomen sluiting van het politiebureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.