Klimaatbestendige tuin met subsidie

Een klimaatbestendig tuin met een bijdrage van het Hoogheemraadschap.

De Pijnackenaren Peter en Setsuyo hebben met subsidie van het Hoogheemraadschap van Delfland hun nieuwe tuin milieuadaptief aangelegd. De stimuleringsbijdrage die het Hoogheemraadschap geeft is bedoeld om particulieren ertoe aan te zetten om hun tuin dusdanig in te richten dat regenwater, dat in de komende jaren steeds meer wordt verwacht, makkelijker weg kan.

Peter en Setsuyo wilden graag een echte, groene tuin. De overbuurvrouw bracht hen op het idee om grastegels te gebruiken op de oprit en milieuadaptieve maatregelen te nemen. 

Samen met een hovenier die daar veel ervaring mee heeft maakten ze het ontwerp voor de tuin: grastegels, een wadi en vijver om hemelwater in op te vangen, een regenton en sedumdaken op de garage en het tuinhuisje. 

De bewoners zijn heel tevreden. Ze merken dat de sedumdaken op de garage en het tuinhuisje een isolerende werking hebben. Hun wadi in de voortuin staat na een bui vol water en wordt na een tijdje weer leger. En met het water uit de regenton onderhoudt Peter zijn moestuin. 

Meer informatie over de stimuleringsregeling van het Hoogheemraadschap is hier te vinden. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *