Grote verrassing voor ’t Hofland

De Koningin geeft enthousiast aanwijzingen tijdens een potje sjoelen.

Een grote verrassing zaterdagmorgen in het voormalig zorgcomplex ’t Hofland in Pijnacker. Niet alleen de vrijwilligers van Young Connection verzorgden in het kader van NL Doet een lunch voor ouderen die hier vroeger woonden: ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima kwamen langs om uitgebreid met de ouderen te praten, in de keuken mee te helpen en om de ouderen een gezellige middag te bezorgen.

De lunch voor voormalige bewoners door de jonge vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp was een van de vele activiteiten die vrijdag en zaterdag werden uitgevoerd in het kader van de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds. Dat fonds is destijds ingesteld als huwelijkskado voor Willem Alexander en Máxima. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden projecten die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De vrijwilligersactie NL Doet is een van de meest bekende activiteiten van het fonds.

Ontvangst

De Koning en de Koningin arriveerden rond kwart over elf bij ’t Hofland. Ze werden ontvangen door burgemeester Francisca Ravestein, Joyce de Haan (mede-oprichter Network Young Connection) en Hicham Ouedda (gangmaker van ’t Hofland). Ook bestuurders van het Oranje Fonds waren bij de ontvangst aanwezig.

Het koninklijk paar nam uitgebreid de tijd om met de ouderen, maar ook met de huidige bewoners van ’t Hofland te praten. Ze waren vooral erg geïnteresseerd in de combinatie van vluchtelingen met een verblijfstatus en starters op de woningmarkt, die samen in het voormalige zorgcomplex wonen.

Pannenkoeken

Willem-Alexander en Máxima gingen vervolgens ook zelf aan de slag in de keuken van ’t Hofland. De koning bleek een enthousiast pannenkoekenbakker, terwijl de Koningin zich vooral ontfermde over het smeren en beleggen van de broodjes.

De Koning en de Koningin lieten aan het eind van het bezoek aan de verzamelde pers weten trots te zijn op het vele vrijwilligerswerk dat wordt gedaan tijdens NL Doet, maar ook gewoon elke dag, in alle steden en dorpen van het Koninkrijk. “We zijn in de hele wereld kampioen vrijwilligerswerk, en op zo’n dag als vandaag is dat nog een extra goed te zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *