Koningsdag wordt weer mooi feest

Drumfanfare Haaglanden opende vrijdagochtend de festiviteiten rond Koningsdag in het centrum van Pijnacker.

Eerst droog, dan wat meer wolken en een kans op wat regen in de middag, maar ook dan kan de zon weer wat doorbreken: dat zijn de vooruitzichten voor vrijdag 27 april. Maar dat zal het zonnige humeur van Pijnacker-Nootdorp niet bederven. Want er is in alle kernen weer van alles te beleven op Koningsdag.

In Nootdorp speelt het programma zoals vanouds vooral af rond de grote vijver bij de Pinksterbloem. Het feest wordt daar om half elf geopend door voorzitter Kees van Dorp van de Oranjevereniging, samen met burgemeester Ravestein. De kleedjesmarkt is er weer, allerlei activiteiten voor jong en oud en muziek op twee podia.

Hier is het Nootdorpse programma te vinden.

Ook in Pijnacker is er weer van alles te doen. Het feest speelt zich hier grotendeels af rond het Raadhuisplein en omgeving. Het paardenringsteken is een vast onderdeel van het programma, en nog altijd populair. Uiteraard is er ook hier veel muziek, de kinderrommelmarkt is er weer, oude ambachten in het Emmapark, stoommachines op de Oostlaan en ga zo maar door. 

Het programma is huis aan huis verspreid, maar wie het kwijt is kan het hier downloaden.

Het Oranjecomité Delfgauw heeft ook weer een leuk programma samengesteld. Een van de hoogtepunten is hier weer de optocht door het dorp, met schitterend verklede en uitgedoste kinderen en volwassenen. De titel is dit jaar ‘Winter Wonderland’. 

Hier is het programma van Delfgauw te vinden.

De inwoners van Oude Leede kunnen op Koningsdag uiteraard weer terecht in en rond het buurthuis Het Oude Laarsje. Hier is altijd van alles te doen, zeker ook voor de kinderen.

Hier is het programma van Oude Leede

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *