Koploper komt op bezoek bij SV Nootdorp

VOETBAL | SV Nootdorp speelt komende zaterdag thuis tegen de koploper uit de zaterdag Hoofdklasse A: RKAV Volendam. Op sportpark ‘s-Gravenhout wordt er om half 3 afgetrapt tussen de nummer 15 en nummer 1.

De ploeg van trainer Dick Boereboom verloor vorige week onnodig van FC Rijnvogels met 0-1. Extra zuur was dat verlies omdat de komende twee tegenstanders de nummer één en twéé zijn de de competitie. Als eerste komt koploper RKAV Volendam op bezoek naar Nootdorp.

Sinds 19 januari, toen RKAV verloor van Zwaluwen met 0-1, heeft het team niet meer verloren. Daarna heeft het ploeg uit Volendam drie keer gelijk gespeeld en vier keer gewonnen. DFS sv was de laatste tegenstander en daar werd thuis met 6-2 van gewonnen. Van dezelfde tegenstander won Nootdorp vier weken geleden voor het laatst. Sinds die 0-1 overwinning heeft Nootdorp twee keer verloren. De vorige keer dat beide ploegen elkaar troffen was op 17 november en toen won RKAV Volendam thuis met 3-1 van SV Nootdorp

Dit zijn de overige wedstrijden uit de zaterdag Hoofdklasse A:

  • Swift – Zwaluwen
  • Achilles Veen – XerxesDZB
  • Jodan Boys – Rijnvogels
  • SC Feyenoord – Jong FC Den Bosch
  • Capelle – Ter Leede
  • Spijkenisse – Smitshoek
  • DFS sv – FC ‘s-Gravenzande

Hier vind je de stand.

Bekervoetbal

In de KNVB-Beker speelde het team van Dick Boereboom tegen FC ‘s-Gravenzande. Beide teams kennen elkaar goed, omdat ze elkaar in de competitie al twee keer troffen. De openingsfase was voor FC ‘s-Gravenzande, maar het was SV Nootdorp dat op 0-1 voorsprong kwam via Dominique Aries. Ondanks dat de thuisploeg beter was in de eerste helft, bleef Nootdorp bij de rust op een 0-1 voorsprong. Vlak na rust kwam ‘s-Gravenzande op gelijke hoogte na een vrije trap. Ook in de tweede helft was de thuisploeg beter, maar ook nu wist het elftal niet te scoren. Na 90 minuten stond het nog steeds 1-1 en moesten er penalty’s worden genomen. FC ‘s-Gravenzande nam de penalty’s beter en won met 5-3. Zo gaat “s-Gravenzande door naar de kwartfinale.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *