Koppositie weggegeven door Avanti|Flexcom

Jonge supporters van Avanti|Flexcom steunen hun ploeg, zelfs in het verre Arnemuiden. 

KORFBAL | Avanti|Flexcom is er niet in geslaagd de koppositie, die vorige week is behaald, vast te houden in de hoofdklasse A. Niet gek in een afdeling waar iedereen van iedereen kan winnen en de strijd om een plaats in de play-offs na vijf speelronden nog volledig open ligt. 

Het verjongde team moest zaterdag op bezoek bij TOP uit Arnemuiden. Dat is van oudsher een lastige tegenstander. Ook in deze wedstrijd was dat het geval. Het team van trainersduo Marrien Ekelmans en Niels van der Stuijt deed lang mee, toonde veerkracht, maar uiteindelijk werd er verloren met 23-21. 

Sterke verdediging

Bij rust stond het 11-11. In de eerste helft speelde Manon Ballings verdedigend een belangrijk rol door de spits Jeanine Marijs van TOP op nul weet te houden. Aanvallend toonde schutter Rick van den Bink karakter door vier keer te scoren voor rust, ondanks dat hij een hele week ziek was. 

Gemiste strafworp

Na de pauze kon Avanti|Flexcom tot aan de 15-15 aanhaken, maar een gemiste strafworp en niet afgeronde kansen zorgde ervoor dat TOP kon uitlopen tot 18-15. Avanti|Flexcom kwam nog wel terug tot 21-20, waarbij die stand de ploeg uit Pijnacker een strafworp werd onthouden waar de thuisploeg er wel één kreeg. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. 

Komende zaterdag, tijdens de laatste wedstrijd van 2018, neemt Avanti het in sporthal De Viergang nog op tegen Groen Geel.  De aanvangstijd van deze wedstrijd is om 18.20 uur. 

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *