Kortebaan draverij afgelast

De kortebaanwedstrijden in Nootdorp zijn in verband met de warmte afgelast.

De kortebaandraverij in Nootdorp gaat morgen niet door. Het bestuur van de stichting Kortebaan Nootdorp heeft dat in overleg met de Stichting Nederlandse Draf en Rensport en andere partijen besloten in verband met de tropische weersomstandigheden die dinsdag worden verwacht.

Het bestuur van de stichting laat het welzijn van de paarden prevaleren. Dat welzijn kan niet worden gegarandeerd, onder andere met betrekking tot het transport van de dieren.

Geprobeerd wordt om later dit jaar alsnog de draverij in Nootdorp te houden. Bij de Nederlandse Draf en Rensport, die hierover gaat, is het verzoek neergelegd om nog dit jaar een andere datum in te plannen.

De ponybrunch in winkelcentrum de Parade in Nootdorp gaat wel door. Die is gepland vanaf 10.30 uur.

‘Heel blij’

De fracties van de Partij voor de Dieren en Eerlijk Alternatief in de gemeenteraad hadden gisteravond al een oproep aan de organiserende stichting gedaan om de draverij af te gelasten vanwege de extreme weersomstandigheden. Manuela Bijl (EA) laat vanaf haar Franse vakantieadres weten ‘heel blij’ te zijn dat het evenement niet door gaat.

Het is niet de eerste kortebaandraverij die vanwege het warme weer wordt afgelast. Onlangs ging ook de draverij in Voorschoten niet door, ook toen door de extreem hoge temperatuur die werd verwacht.

Lees ook: Afgelasting gaat veel geld kosten

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *