Kortste raadsvergadering ooit

Een vergadering van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp die niet langer duurde dan tien minuten: het moet donderdagavond wel de kortste vergadering ooit zijn geweest. In verband met de coronacrisis waren voor de komende weken alle vergaderingen al uit de agenda geschrapt, maar die van donderdagavond was toch nog nodig, om het voorkeursrecht van de gemeente op de verkoop van gronden op vier locaties te kunnen bevestigen binnen de termijn die daarvoor staat.

Zoals vorige week tijdens de oordeelvormende vergadering al was gebleken, ging de gemeenteraad vrijwel unaniem akkoord met het voorstel. Alleen de Partij voor de Dieren stemde tegen.

Niet alle leden van de gemeenteraad waren aanwezig, maar met de achttien die de presentielijst hadden getekend waren er wel voldoende om de vergadering te kunnen openen en besluiten te kunnen nemen. Ook zaten de aanwezige raadsleden verder van elkaar af: tussen alle leden in was een stoel open gelaten. Publiek was niet welkom, wel werd de vergadering live uitgezonden via de website van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *