Kringloopwinkel zoekt vrijwilligers

De kringloopwinkel aan de Molenweg in Nootdorp bestaat al 21 jaar. Goed moment om hen wat aandacht te geven. Joke van Hagen is secretaris van de stichting. Zij vertelt: “We zijn heel hard op zoek naar extra vrijwilligers op het moment. Vooral voor op zaterdag.”

Dat is alvast een goed teken, de winkel groeit nog steeds. De winkel werd opgericht door een clubje van acht mensen. Destijds beschikten zij over een enkel lokaal in het gebouw, dat oorspronkelijk een school was. Inmiddels beslaat de winkel het hele gebouw. Er werken nu 33 vrijwilligers, die goed verzorgd worden en regelmatig samen op uitjes gaan. “Want al krijgen vrijwilligers niet betaald, ze zijn onbetaalbaar.” Zegt Joke van Hagen.

Goede doelen

Alle opbrengst van de winkel gaat naar goede doelen. Sommige van deze doelen zijn specifiek natuur- of milieugeoriĆ«nteerd. Maar de winkel doneert evengoed aan doelen die zich inzetten voor gezondheid of onderwijs in de derde wereld. Joke van Hagen: “We zoeken grote en kleine goede doelen. Een groot goed doel vragen wij ook meer, qua contact en verantwoording. Daar willen we meer van weten.”

Tevens geeft de winkel vaak bijdrages aan lokale doelen en stichtingen. “We steunen bijvoorbeeld de SWOP en de scouting. Maar we hebben ook RKDEO gesteund voor hun nieuwe clubhuis.”

Dankbaar

Mensen kunnen drie dagen per week spullen aanleveren. Alle materialen worden eerst schoongemaakt en gecontroleerd, voordat ze in de winkel gezet worden. “We zijn dankbaar voor alles wat we krijgen. Mensen zijn heel gul”, vertelt Joke. “En voor de spullen waar we echt niks mee kunnen, zit Avalex om de hoek.”

De winkel heeft geen grote acties op de planning staan. Maar wel een aanbieding van de maand: schilderijen zijn nu voor de halve prijs.

Van Nicci French tot Baantjer
Deze voorraadstapel moet nog uitgezocht en schoongemaakt worden. maar wie weet wat er tussen zit.
Leuk voor op de schoorsteen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *