Kritiek in Voorburg over deal met P-N

Pijnacker-Nootdorp gaat het beheer en onderhoud doen van het transportsysteem voor afvalwater in drie gemeenten in de regio.

De gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp stemt in met samenwerking met Delft en Leidschendam-Voorburg rond gemalen en rioolpersleidingen voor het afvalwater. Pijnacker-Nootdorp gaat voor de drie gemeenten het beheer voeren over deze voorzieningen. Maar in Leidschendam-Voorburg is men het daar nog niet over eens. De fractie van D66 in Voorburg vindt dat het beheer daardoor flink duurder wordt, terwijl de eigen inwoners er niet beter van worden.

Fractievoorzitter Jacco van Maldegem is tegenstander van de samenwerking. “We moeten straks Pijnacker-Nootdorp bellen als het rioolwater over onze straten loopt”, mopperde hij in een raadsdebat over de kwestie. Hij heeft aan de wethouder om onderbouwing gevraagd van het voorstel, dat volgens hem honderdduizenden euro’s extra zou gaan kosten. En dat terwijl de gemeente Leidschendam-Voorburg in een penibele financiële situatie zit.

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg stemt over twee weken over het voorstel.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *