Kruispunt klaar, fietstunnel loopt vol

De vroegere rotonde is omgebouwd tot een kruispunt met verkeerslichten. Rechts op de voorgrond is de ingang van de fietstunnel zichtbaar.

Het kruispunt Ruyven bij Delfgauw is klaar. In de afgelopen week heeft de aannemer die de laatste hand legt aan de renovatie van de provinciale weg N470, ook de laatste rijstrook van het kruispunt geasfalteerd en de belijningen afgemaakt. Verkeer vanuit de richting Pijnacker kan op het kruispunt nu ook linksaf in de richting van het bedrijventerrein Ruyven.

De herinrichting van het kruispunt was een omvangrijk karwei. De rotonde die jarenlang op deze plek lag zorgde in de spitsuren voor veel oponthoud, vooral voor het verkeer dat vanaf het bedrijventerrein naar de A13 wilde rijden. Het plan om de rotonde te vervangen door een gelijkvloerse kruising met verkeerslichten zorgde aanvankelijk voor wat onrust bij bewoners van de tegenover gelegen wijk Emerald. Zij vreesden dat ze in de nieuwe situatie zouden worden opgezadeld met opstoppingen van het verkeer dat daar de wijk uit rijdt, maar in de praktijk blijkt geen sprake van grote overlast.

Langer geduurd

Dat het langer dan gepland duurde voor het kruispunt klaar was, had voor een belangrijk deel te maken met werk dat nog moest worden uitgevoerd in de fietstunnel vanuit Emerald in de richting van het bedrijventerrein. Die tunnel moet eerst worden aangepast en daarna kon pas de laatste rijstrook boven de tunnel worden afgemaakt.

In de fietstunnel zelf heeft de aannemer nog wel wat te doen, bleek tijdens de soms hevige regenval van de afgelopen dagen. Het water stroomt in de laag gelegen delen van de tunnel niet goed weg, zodat fietsers onverwacht worden geconfronteerd met een soort stuwmeer aan water. “Ik werd helemaal zeiknat toen ik er doorheen fietste”, mopperde een gebruiker van het fietstunneltje.

Benen optrekken, want er ligt een soort stuwmeer aan water in de fietstunnel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *