Kwaliteit kunstgras RKDEO schiet tekort

De levensduur van de kunstgrasvelden van de Nootdorpse club RKDEO is korter dan verwacht.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp onderzoekt samen met het bestuur van voetbalvereniging RKDEO welke maatregelen er mogelijk zijn om de levensduur van de kunstgrasvelden van de Nootdorpse club te verlengen. Ook complete vervanging van het kunstgras is daarbij een van de opties. Dat schrijft het bestuur van RKDEO aan de leden van de club.

Vanuit de leden waren er al veel signalen gekomen over de kwaliteit van de velden van de voetbalclub. Een door NOC-NSF geaccrediteerde keuringsinstantie heeft de velden bekeken en is tot de conclusie gekomen dat het kunstgras niet aan de gebruiksnorm van de KNVB voldoet. Ook kwam het bureau met suggesties over verbetering van de velden. De gemeente heeft in de afgelopen weken het kunstgras voor zover mogelijk laten herstellen.

Kortere levensduur

Daarmee is er nog geen oplossing voor de langere termijn. Uit de rapporten blijkt dat de resterende levensduur van de kunstgrasvelden korter is dan waar tot nu toe vanuit is gegaan. De verschillende scenario’s on het probleem definitief op te lossen zouden nog dit jaar moeten worden gepresenteerd.

Zou er worden gekozen voor volledige vervanging van de kunstgrasvelden, dan is het te verwachten dat daar geen rubbergranulaat als vulmiddel bij zal worden toegepast. Pijnacker-Nootdorp wil graag van dit spul af. Bij de vervanging van het kunstgrasveld van Oliveo is deze zomer al gekozen voor thermoplastische polymeer, een synthetisch vulmiddel dat minder problemen voor het milieu oplevert. Die oplossing is wel duurder dan het gebruik van rubberkorrels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *