Laatste creamarkt in Emerald

Connie Wagenaar: Gevolg van miscommunicatie.

De succesvolle boeken- en creamarkt die al meer dan vier jaar elke maand wordt gehouden in het winkelcentrum Emerald in Delfgauw, staat daar komende zaterdag voor de laatste keer. Sieradenmaakster Connie Wagenaar, die het evenement al die tijd organiseerde, heeft van het bedrijf dat eigenaar is van het winkelcentrum te horen gekregen dat de standhouders daar na 1 januari niet meer welkom zijn.

Volgens Connie is het gedwongen vertrek het gevolg van miscommunicatie met de eigenaar van het winkelcentrum. In het verleden zijn er wel eens wat kleine ergernissen geweest tussen de standhouders en de winkeliers, maar die zijn volgens haar altijd goed opgelost. Toch worden die incidenten nu gebruikt als argument waarom de standhouders er niet meer welkom zijn. “Als ik het goed begrepen heb gaat het om een opstapeling van dingetjes uit het verleden, die al lang opgelost zijn”, zegt de organisator.

Connie heeft in de afgelopen tijd handtekeningen verzameld van veel winkeliers in het winkelcentrum die allemaal enthousiast zijn en die het evenement wilden ondersteunen, maar uit contacten de vertegenwoordiger van de eigenaar is gebleken dat dat geen zin meer heeft. Het besluit om de creamarkt vanaf het nieuwe jaar geen plek meer te gunnen in Emerald is definitief.

Ackershof

Connie en de andere creatieve standhouders, die in de loop der jaren veel vaste klanten hebben opgebouwd tijdens het maandelijkse evenement, gaan niet bij de pakken neerzitten. “Als er ergens een deur dicht gaat, dan gaat er wel weer een andere open”, zegt de organisator. Ze heeft contact gehad met de winkeliersvereniging van winkelcentrum Ackershof en het bestuur van die vereniging voelt er wel wat voor om de boeken- en creamarkt onderdak te bieden in het winkelcentrum in het centrum van Pijnacker.

Binnenkort volgt overleg met de projectontwikkelaar die eigendom is van het winkelcentrum. En Connie Wagenaar gaat ook contact opnemen met de net benoemde centrummanager van Pijnacker, Tinus Appel, die de opdracht heeft gekregen om het winkelhart van Pijnacker levendiger en aantrekkelijker te maken. De maandelijkse boeken- en creamarkt zou wellicht prima kunnen passen bij die opdracht.

De creamarkt in Delfgauw wordt komende zaterdag in elk geval weer leuk. Er staan vijftien kramen met sieraden, tweedehands boeken, zelfgemaakte kaarsen, spulletjes van glas en allerlei andere materialen, zeepjes en schilderijen. Van half tien tot half vijf kun je terecht in de overdekte hal van het winkelcentrum aan het Gouden Rijderplein in Delfgauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *