Lapjeskerstboom is klaar

De kerstboom gemaakt van 3000 gehaakte lapjes op het Raadhuisplein in Pijnacker is klaar. Een stuk of tien mensen, van wolwinkel Pera & Pasha, maar ook enkele vrienden en bekenden, waren vandaag een groot deel van de dag bezig om om de boom op te tuigen.

De bouwers hadden eigenlijk gedacht om vier uur klaar te zijn, maar toen moesten nog flink wat stukken van het stalen skelet worden bedekt. Intussen stromen de reacties op het project binnen. Hart van Nederland besteedt in de uitzending van vanavond aandacht aan het project, TV West kwam langs, net als veel schrijvende pers en ook waren er in radioprogramma’s vanmiddag al interviews met de initiatiefnemers te horen.

Fictief te koop

De lapjes zijn fictief te koop voor een euro per stuk. Dat kan door door geld te storten op rekeningnummer NL82INGB0006132339 ten name van Pera & Pasha. Men kan ook geld doneren in de winkel in het Emmapark in Pijnacker. De opbrengst gaat naar de Voedselbanken.

De 3000 lapjes zijn gehaakt door klanten van de wolwinkel en mensen die berichten daarover op Facebook hebben opgevolgd. Oscar de Bruyn, initiatiefnemer en eigenaar van de wolwinkel Pera Pasha, koos voor deze actie om juist in coronatijd een saamhorigheidsgevoel teweeg te brengen.

2 reacties op “Lapjeskerstboom is klaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *