Leegstand winkels neemt verder af

Door de komst van Dirk van den Broek in Pijnacker nam de leegstand verder af. (foto: Bart Planken)

De leegstand van winkelpanden in Pijnacker-Nootdorp daalt al een aantal jaren flink. Per 1 januari stond nog minder dan 3,5% van de winkelruimten leeg. Vier jaar geleden was dat nog ruim 8 procent van de winkelvloeroppervlak. Dat blijkt uit de economische paragraaf van de gemeentebegroting voor volgend jaar.

Ook ten opzichte van 2018 heeft de daling van de leegstand zich doorgezet, vooral door de komst van de supermarkt van Dirk van den Broek in het centrum van Pijnacker. Vergeleken met het gehele gebied van de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (9,7% leegstand) doet Pijnacker-Nootdorp het heel goed.

Voor de zomer heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld voor de verbetering van het centrum van Pijnacker. Het zogenaamde strategisch marketingplan is vooral bedoeld om meer inwoners naar het winkelhart te lokken.

Ook in Nootdorp wordt gewerkt aan een dergelijk plan. De vastgoedeigenaar en de winkeliers van De Parade maken een plan van aanpak om het winkelcentrum meer toekomstbestendig te maken. Dat plan zal volgend jaar worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *