Leer bridgen in het Denksporthuis

Een enthousiaste groep deed begin deze maand mee met de Bridge Proeverij.

Bridgen houdt het brein fit, zegt hoogleraar Erik Scherder. Maar het is ook een activiteit die heel goed is voor je sociale contacten, weten ze bij de Pijnackerse Bridge Club en bij Multi Bridge. Die beide verenigingen geven vanaf 19 oktober een cursus bridge voor mensen die het spel willen leren.

De cursus wordt gegeven door Jacques Barendrecht, een professionele bridgedocent die verschillende cursusboeken heeft geschreven. In twaalf lessen in de periode tot eind januari maken de deelnemers grondig kennis met bridge. In december zijn er geen lessen, maar dan krijgen de deelnemers de kans om mee te doen aan de Sinterklaas- en Kerstdrives die door de verenigingen worden gehouden. Hierdoor kunnen ze bij beide bridgeclubs de sfeer proeven, zodat ze later kunnen besluiten bij welke vereniging ze zich eventueel willen aansluiten.

Corona

Het is voor het eerst dat de bridgecursus wordt gegeven in het Denksporthuis, het gezamenlijke clubgebouw aan de Thorbeckelaan in Pijnacker-Noord dat na de coronaperiode pas nu echt in gebruik is, vertelt Cynthia Leicester, bestuurslid van de PBC. “We hebben drie jaar geleden dit gebouw met obligatieleningen en met een garantie van de gemeente aangekocht en pas anderhalf jaar geleden was het echt helemaal klaar, maar toen begon corona en lag alles in een keer plat. We kunnen er pas nu dus volop gebruik van maken. Vorige week zijn we van start gegaan met de competitie.”

Als aanloop naar de cursus is begin deze maand wel een leuk idee uit Engeland ten uitvoer gebracht: de Pijnackerse Bridge Proeverij. In één weekend maakten twintig inwoners in een kleine setting kennis met bridge. Eerst werden de beginselen van het spel uitgelegd, daarna werd er geoefend en op zondag kon er zelfs al volop worden gespeeld. Cynthia: “Tussendoor waren er lekkere drankjes en hapjes en als afsluiting was er een muzikaal optreden door Ben Endlich, de voorzitter van Multi Bridge. Het was vreselijk leuk, en meer dan de helft van de mensen die er aan meededen gaven zich meteen op voor de volledige cursus.”

Samenwerking

In het verleden gaven Pijnackerse Bridge Club en Multi Bridge om en om zo’n cursus. Het is nu voor het eerst dat ze daarin samenwerken en dat de cursus wordt gegeven in het Denksporthuis. Een samenwerking waar Cynthia Leicester erg blij mee is. “We maken nu gebruik van dezelfde accommodatie, we hebben samenwerking gevonden op het gebied van materialen en wat ons betreft gaan we nog meer dingen samen doen. We willen niet dat de ene club de andere opslokt, maar de krachten bundelen is natuurlijk alleen maar goed.”

Wie ook wel eens kennis wil maken met de denksport bridge en mee wil doen aan de cursus, die kan zich aanmelden via dit mailadres: secretaris@pijnackersebridgeclub.nl. Deelname kost € 80, inclusief lesboek en materiaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *