Lekker bouwen bij jarige speelotheek

Alle kinderen die van bouwen met duplo en kapla houden kunnen vrijdag van twee tot vier uur terecht bij speelotheek Harlekino in het Pijnackerse filiaal van Bibliotheek Oostland in Buurt & Zo. De speelotheek bestaat dertig jaar en daarom wilden bestuur en vrijwilligers wel iets leuks voor de kinderen doen.

Dat de speelotheek al zo lang bestaat zegt voldoende over het succes van Harlekino. Er zijn in het land voldoende speelotheken die nauwelijks leden en vrijwilligers hebben en die met moeite overeind kunnen blijven, maar voor Harlekino geldt dat zeker niet, zegt bestuurslid Sonja Paus-Buzink. “Dat komt vooral omdat we veel vrijwilligers hebben, op dit moment een stuk of 35. Voldoende? Nou, we redden het er net mee. Maar we zijn erg blij met ze, want zonder vrijwilligers heb je geen speelotheek.”

Voor die vrijwilligers was onlangs al een feestje georganiseerd om het jubileum te vieren. Vrijdag zijn dus de kinderen aan de beurt. Bouwen met lego en kapla is populair, dus het zal best een leuk evenement worden.

Speelgoedbeurs

Harlekino kijkt erg uit naar de grote gebruikte speelgoedbeurs die op zaterdag 6 november weer wordt gehouden, deze keer in het Denksporthuis in Pijnacker-Noord. Sonja: “We zijn heel blij met de gastvrijheid van het Denksporthuis. Het is wel even wennen om de beurs op een andere plek te houden, maar het wordt vast weer een succes. We merken nu al dat er al meer verkoopnummers zijn aangevraagd, dus dat betekent dat er weer erg veel gebruikt speelgoed zal worden aangeboden.”

Dat er veel publiek op af zal komen staat ook wel vast, denkt Sonja. “Deze zomer kregen we al vragen of de beurs dit jaar weer door kon gaan. We zijn erg blij dat dat weer lukt. We richten ons vooral op mensen die van een minimum inkomen rond moeten komen. Vooral voor hen is het dus heel fijn dat het dit jaar weer door kan gaan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *