Lekker werken in de natuur

De handen uit de mouwen steken: dat doen de vrijwilligers van de onderhoudsgroep van de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker geregeld. Elke zaterdagmiddag zijn de natuurliefhebbers in de weer met onderhoudswerkzaamheden rond de Ackersedijkse Plassen bij Oude Leede.

Boompjes en zaailingen weghalen op plekken die drassig moeten blijven, het plaatsen van draadhekken om vogelnesten te beschermen tegen vossen en onderhoud aan de paden in het gebied: dat zijn zoal de werkzaamheden die geregeld moeten worden uitgevoerd.

Vogelgebied

De Ackersdijkse Plassen vormen een beschermd vogelgebied met hoge natuurwaarden. Zo zijn er plassen en moerasbossen, maar ook graslanden, ruigte, rietmoerassen en drasland. Het gebied is niet vrij toegankelijk maar Natuurmonumenten, die het beheer doet, houdt wel geregeld excursies.

De NMP gaat zaterdag 15 januari weer aan de slag in het gebied. Van 12 tot 17 uur wordt er gewerkt. De ploeg verzamelt bij de beheerboerderij. Wie mee wil doen kan zich aanmelden via dit mailadres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *