Lening gemeente voor energiebesparing

Spouwmuurisolatie is een van de mogelijkheden om energie te besparen.

Ook in Pijnacker-Nootdorp is het vanaf volgend jaar mogelijk om geld van de gemeente te lenen om je huis beter te isoleren of zonnepanelen te plaatsen. Als de gemeenteraad er eind deze maand mee instemt, dan komt er een gemeentelijke Duurzaamheidslening van maximaal 15.000 euro. B & W willen een proef van twee jaar, en daarvoor wil het college eenmalig 300.000 euro uit de reserves halen.

De Duurzaamheidslening wordt al in veel gemeenten in Nederland aangeboden. Particuliere woningbezitters kunnen met het geld tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en om hun woning laten uitvoeren. De Duurzaamheidslening is een aanvulling op andere regelingen, zoals de Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds.

Volgens het college van B & W past de gemeentelijke lening in het streven van Pijnacker-Nootdorp om in het jaar 2050 volledig energieneutraal te zijn. In de bestaande woningvoorraad kan nog een grote slag worden geslagen op het gebied van energiebesparing. Vaak gaat het om verouderde woningen met enkel glas en weinig isolatie, schrijft B & W in het voorstel aan de gemeenteraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *