Lente Festival wordt groots feest

De Dobbeplas staat centraal tijdens het Lente Festival op 26 mei.

Het Dobbe Lente Festival op zaterdag 26 mei wordt een groot evenement. Van een uur ’s middags tot een uur ’s nachts gonst het rond de Dobbeplas in Nootdorp van de activiteiten. Er is van alles voor kinderen, maar ook volwassenen komen aan hun trekken.

Het Lente Festival wordt georganiseerd door de stichting Natuurlijk Pijnacker-Nootdorp, een samenwerkingsverband dat Pijnacker-Nootdorp meer op de kaart wil zetten als gemeente waar het goed wonen en werken is. Veelal richt de stichting zich op mensen en ondernemers van buitenaf, maar dit festival is bedoeld voor de eigen inwoners.

In de middag zijn er vooral activiteiten voor kinderen. Zo wordt rond de Dobbeplas een sprookjesspeurtocht gehouden, en ook zijn er springkussens en andere speeltuigen. Verder staan er foodtrucks bij de plas en is er een Flair Zone, waar je je kunt laten verwennen op het gebied van uiterlijke verzorging.

Ook op het gebied van muziek is er veel variatie, met regionale en lokale dj’s en verschillende live optredens. ’s Avonds is er een 80’s en 90’s Party. Er is ook een bijzondere lasershow geprogrammeerd, die volgens de organisatoren het hoogtepunt van het festival vormt. De show laat zien hoe de voormalige gemeenten Nootdorp en Pijnacker ruim 15 jaar geleden samen zijn gegaan en hoe de verbinding van de bewoners is ontstaan. Dat belooft dus wat.

Rondje Dobbe

Mensen die heimwee hebben naar de 12 inch-race, die in Pijnacker vorig jaar voor het laatst is gehouden, vinden in het Rondje Dobbe misschien een goed alternatief. De inwoners worden uitgedaagd om zo origineel/gek/ludiek mogelijk uitgedost rond de plas te hollen. Alles wat je als aankleding kunt bedenken is toegestaan, het mag alleen niet gemotoriseerd. 

Het Rondje Dobbe is een sponsortocht, dus deelnemers kunnen voor elk rondje dat ze afleggen geld inzamelen. Dat gaat naar drie goede doelen: de Nootdorpse Vakantieweek, Jeugdland Pijnacker en het  VU Medisch Centrum in Amsterdam, voor onderzoek naar kinderkanker.

De inschrijving voor het Rondje Dobbe is inmiddels geopend. Hier vind je het inschrijfformulier.

Meer informatie over het festival is te vinden op deze website.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *