Lentefestival: geen zorgen over blauwalg

Het sprookjesavontuur in het bos rond de Dobbeplas is ook dit jaar onderdeel van het programma.

De organisatie van het Dobbe Lentefestival, dat zaterdag rond de plas wordt gehouden en waarvoor enkele duizenden mensen worden verwacht, maakt zich geen zorgen over de blauwalg in het water. “Tijdens dergelijke festivals mag niet worden gezwommen”, zegt Marc Merckens van de Stichting Evenementen en Festivals Pijnacker-Nootdorp. De tegenvallende kwaliteit van het water heeft dus geen invloed op het evenement.

Ook voor de spectaculaire Duckrace in de Dobbeplas die tijdens het evenement wordt gehouden heeft de aanwezigheid van blauwalg geen gevolgen. Die wedstrijd, met duizenden badeendjes in het water, gaat gewoon door. Merckens: “We hebben de jeugdbrandweer erbij, die met speciale pakken aan het water in gaat. Die hebben geen last van blauwalg, want dat dringt niet door de pakken heen. En de badeendjes zijn van plastic, dus die zullen er ook geen hinder van hebben”, grinnikt hij.

Eendjes aanmoedigen

De Duckrace is dit jaar voor het eerst. Elke bezoeker van het festival kan een badeendje adopteren en tijdens de race vanaf de kant aanmoedigen om zijn best te doen als eerste over de finish te komen. De opbrengst van de badeendjesrace gaat naar Jeugdland Pijnacker, de Nootdorpse Vakantieweek en onderzoek naar kinderkanker. De race begint om 18 uur.

Ook de rest van het programma van het Lentefestival ziet er weer goed uit. Overdag zijn er veel activiteiten voor kinderen, met onder andere het sprookjesavontuur in het bos rond de Dobbeplas. ’s Avonds is er een muzikaal programma op twee podia met verschillende dj’s. De afsluitende 80’s en 90’s act begint om kwart over twaalf ’s nachts.

Inmiddels zijn er al veel kaarten verkocht voor het evenement. Er zijn er nog wel een paar, vooral voor overdag. Wie nog komen wil moet wel snel zijn. Kaarten zijn alleen vooraf te koop via deze website.

Lees ook: Blauwalg Dobbeplas nét boven de norm

Een opmerking bij " Lentefestival: geen zorgen over blauwalg"
  1. Pingback: Blauwalg Dobbeplas nét boven norm – Pijnacker-Nootdorp Actueel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *