Gezellige drukte op Dobbe Lentefestival

Het Dobbe Lentefestival is zaterdag druk bezocht. Zeker in de loop van de middag trokken duizenden inwoners naar de Dobbeplas om te genieten van het mooie weer, leuke activiteiten voor kinderen en volwassenen en lekker eten en drinken. 

Het festival begon rond één uur. Vol was het toen zeker nog niet: het duurde even voor het gezellig druk was op het terrein voor de plas. Om drie uur begon de sprookjesspeurtocht voor kinderen. Met een afstreepkaartje in hun hand wandelden ze samen met hun ouders rond de plas om alle sprookjesfiguren te ontdekken.

Minst succesvol

Het Rondje Dobbe, aan het begin van de avond, was jammer genoeg het minst succesvolle onderdeel van de dag. Voor de sponsorwandeling rond de Dobbeplas waren de deelnemers uitgenodigd om op hun gekst verkleed of uitgedost te komen, om geld in te zamelen voor Jeugdland Pijnacker, de Nootdorpse Vakantieweek en het onderzoek naar kinderkanker aan het VUmc in Amsterdam. Veel geld heeft dat niet opgeleverd, want slechts enkele tientallen mensen en kinderen wandelden mee, en verkleed waren er maar een stuk of vijftien.

Het Rondje Dobbe is dus zeker nog geen alternatief gebleken voor de 12 inch-race, die vorig jaar in Pijnacker voor het laatst werd gehouden.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *