‘Lentefestival verstoort natuur niet’

Het Lentefestival wordt afgesloten met een lasershow. De Partij voor de Dieren heeft daar veel bewaren tegen.

De aanvraag voor de vergunning die nodig is voor het Dobbe Lente Festival, op 26 mei rond de Dobbeplas in Nootdorp, is nog in behandeling. In het kader van die vergunningverlening is ecologisch onderzoek gedaan, en daaruit blijkt ‘op voorhand’ geen verstoring voor de natuur. Op basis daarvan ziet het er naar uit dat de vergunning zal worden verleend.

Dat schrijft het college van B & W in antwoord op vervolgvragen, die de fractie van de Partij voor de Dieren begin deze maand indiende. De partij heeft bezwaren tegen de lasershow die als afsluiting van het festival op het programma staat, omdat die een ‘ernstige verstoring’ zou zijn voor de natuur, zeker omdat het evenement midden in het broedseizoen wordt gehouden.

Veel activiteiten

Het college wijst er, net als bij de beantwoording van eerdere vragen van de PvdD, op dat er veel activiteiten worden gehouden rond de Dobbeplas, zoals Mudmakers, het NK veldrijden, de survival van Jeugdland, een foodtruckfestival enzovoort. “Door dergelijke activiteiten rondom de Dobbeplas te houden, kan rust en stilte in andere deelgebieden van het Balij- en Bieslandsebos worden bevorderd”, schrijft burgemeester Francisca Ravestein namens het college.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *