Leuke griezeltochten en een concert

Mijd in de komende dagen donkere plekken! Blijf na zonsondergang binnen!

Halloween is de laatste jaren ook in Nederland een begrip aan het worden. In Pijnacker-Nootdorp wordt het feest, dat van oorsprong verwijst naar het katholieke Allerheiligen, op verschillende plekken gevierd. Met alle symbolen die daar bij horen: lampionnen, uitgeholde pompoenen, spinnewebben, geraamtes en mensen die zich zo griezelig mogelijk verkleden.

Vrijdagavond is er al een griezelfeest in de Pijnackerse wijk Keijzershof en Tolhek. De wijkvereniging heeft weer trick or treattochten door de wijken uitgezet. Het begint om half acht bij het welzijnscentrum op de Floralaan in Keijzershof en op de hoek van de Klapwijkseweg en de Ade in Tolhek.

Zaterdagmiddag geven het Symfonisch Blaasorkest en het Aspirantenorkest van Excelsior een griezelige uitvoering: in het Stanislascollege aan de Sportlaan in Pijnacker. Vanaf vier uur ’s middags geven ze een Halloweenconcert. De toegang is € 7,50, maar kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

’s Avonds is er weer een griezeltocht, dan in Koningshof in Pijnacker. Het begint om zeven uur ;s avonds bij het scholencomplex aan de Duivestein, en het is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Wel oppassen als je in de wijk langs de bosjes loopt, want je weet nooit wat daar uit komt springen.

Zondagavond kun je maar beter het Bieslandsebos bij Nootdorp vermijden als je een beetje schrikkerig bent uitgevallen. Daar is het tussen zeven en negen uur ’s avonds Freaky Forest, dus dat belooft niet veel goeds. Het feest is bedoeld voor kinderen tot 11 jaar, maar ze moeten wel altijd een volwassene meebrengen. Dat is wel nodig ook: spoken, bloederige figuren en ander gespuis, dus dan weet je het wel.

Vlak langs het Bieslandsebos ligt het Hazepad: we raden u aan om dat te kiezen.

.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *