Leuke wedstrijd RKDEO eindigt gelijk

VOETBAL | Oliveo zondag heeft voor de derde keer dit kalenderjaar gewonnen. Oliveo zaterdag en RKDEO moesten de punten met hun tegenstander delen. De enige die dit weekend niet heeft gevoetbald was DSVP.

Op een zonnig Sportpark Centrum in Nootdorp speelde RKDEO zondag tegen Meeuwenplaat uit Rotterdam. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al in de derde minuut de eerste kans. Een minuut later was daar de verdiende voorsprong voor RKDEO. Rob van Jagen maakte het doelpunt na een mooie, snelle aanval. RKDEO was ook daarna de betere ploeg en had meer balbezit. Toch werd het binnen het kwartier nog gelijk. De eerste de beste aanval van Meeuwenplaat werd benut door de bezoekers. Daarna was de thuisploeg het even kwijt en raakte de bal redelijk snel kwijt. Die wat mindere periode was van korte duur, want snel had RKDEO de touwtjes weer in handen. Met meer balbezit dan de tegenstander zocht de Nootdorpse ploeg de voorsprong, maar ook Meeuwenplaat kreeg zo nu en dan een paar kansen. Verder werden er kwartier voor rust door beide elftallen een paar harde overtredingen gemaakt.

Op en neer

Na rust ging het op en neer. Na vijf minuten kreeg RKDEO de eerste mogelijkheid om te scoren, via Alexis Koutsis. Uiteindelijk kwam RKDEO op voorsprong in de 59e minuut na een goede pass van Van Hagen op Alexis Koutsis, die de bal er prima inschoof. Drie minuten later maakte Meeuwenplaat de gelijkmaker, na een foute terugspeelbal. Beide elftallen bleven daarna slordig omgaan met hun balbezit. In het laatste kwartier was het vooral RKDEO dat aanviel en ook een paar keer had kunnen scoren via de spits Luuk Goedbloed, die een paar keer raak kon koppen, maar dat leidde niet tot doelpunten. Het bleef daardoor 2-2 in Nootdorp.

Oliveo zondag mocht dit weekend naar Rotterdam om te spelen tegen Hillegersberg. Het werd 2-4 voor Oliveo. Op sportpark Duivesteyn begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stond het al 2-0 voor Hillegersberg. De eerste was een mooi afstandsschot en de tweede werd ingeschoten in de verre hoek. In de 19e minuut kwam Oliveo terug in de wedstrijd na een kopbal van Tim van Rheenen uit een corner. Een paar minuten later stond het alweer gelijk. Bob Ruijgrok schoot de bal in de verre hoek. Na iets meer dan tien minuten kreeg Oliveo een penalty. Tim van Rheenen schoot de bal binnen. Vlak voor tijd besliste Van Rheenen de wedstrijd. Uit de rebound na een vrij trap van Wessel Kleij schoot hij de bal binnen.

Hier vind je de stand en uitslagen uit de zondag 2e klasse D.

Vanwege het winterse weer van deze week kon DSVP ook dit weekend niet voetballen. De ploeg zou naar Alphen aan de Rijn gaan om te voetballen tegen Alphia.

Hier vind je de stand en uitslagen van de wedstrijden die wel gespeeld zijn in de zaterdag 3e klasse A.

Oliveo houdt Haagse Hout op 1-1

Oliveo-zaterdag speelde dit weekend tegen Haagse Hout. Op het eigen sportterrein De Groene Wijdte werd het 1-1. Vlak na rust scoorde de bezoekers de openingstreffer. Mido Chafai maakte de 0-1. Een klein kwartier later kwam Oliveo op gelijke hoogte door Robin Hoogland, na een vrije trap van Donny Mulder. Beide ploegen gingen nog voor de winst, maar ze konden niet meer scoren.

Hier vind je de stand en overige uitslagen uit de zaterdag 4e klasse C.

RKDEO zoekt de aanval tegen Meeuwenplaat
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *