Boeiende lezing over leylijnen

‘Het was echt super bijzonder! Ik heb zoveel geleerd!’ Dat was de enthousiaste reactie van een van de bezoekers zondagmiddag van de lezing van Michiel Koek in CulturA & Zo over leylijnen, wateraders, ondergrondse bronnen en onderaardse energie. Een klein maar geïnteresseerd groepje mensen hoorde hem vertellen over alles wat hij in de afgelopen jaren over deze onderwerpen heeft geleerd en ontdekt.

Dat begon toen hij er jaren geleden achter kwam waar de vreemde energie vandaan kwam die hij op sommige plekken waarnam. Vooral in zuid-Frankrijk, in het gebied rond Carcassonne, bekend van de tartaren, ervoer hij dat heel sterk.

Dat er op veel plekken op aarde krachtplaatsen zijn die met elkaar verbonden zijn door de energiebanen die leylijnen worden genoemd, daar kan Koek boeiend over vertellen. Hij gaf tijdens zijn lezing tal van voorbeelden, en natuurlijk passeerden ook historische plaatsen als Stonehenge en Glastonbury de revue.

“Wist je dat er veel katholieke kerken gebouwd zijn precies op plaatsen waar zulke energiebanen elkaar kruisen. En wist je dat de oude Romeinen hun wegen door hun grote rijk vaak direct op zulke leylijnen aanlegden, omdat ze dan langere dagmarsen konden maken?”, vertelt hij.

Laatste lezing

Koek heeft in de afgelopen tijd op verschillende plekken al soortgelijke lezingen gehouden. Hij merkt steeds dat er genoeg mensen zijn die meer willen weten. “Onlangs sprak ik na een lezing nog even met een stel, mensen van dik in de tachtig, die zeiden dat ze de volgende dag in de bibliotheek meteen een boek zouden gaan halen over dit onderwerp.”

De lezing in Nootdorp is voorlopig zijn laatste geweest. Koek verhuist in september naar Zuid-Frankrijk, terug naar het gebied waar zijn interesse voor deze zaken werd aangewakkerd.

Michiel Koek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *