Lezing over surrealistisch Noord-Korea

Marc Roth geeft een boeiende lezing over Noord-Korea.

Een surrealistisch land. Compleet geïsoleerd van de rest van de wereld. Zo omschrijft Marc Roth Noord-Korea. Roth is mede-oprichter en gastdocent van Empirique, dat later is voortgezet als de Rusland & Oost-Europa Academie. Hij heeft het land van Kim Jong-un meerdere malen bezocht en hij vertelt er over in lezingen die hij geregeld geeft. Op woensdag 8 mei doet hij dat op uitnodiging van Bibliotheek Oostland.

Als je door Noord-Korea reist, dan kom je na afloop altijd weer terug met meer vragen, vertelt hij. Want tijdens die reizen, onder strikte begeleiding, krijg je vooral te zien wat de autoriteiten graag willen tonen. “Je zult nooit zeker weten of het getoonde waar is, want zekerheden zijn lang niet altijd zo zeker hier.”

Ondanks dat weet Roth veel van het land, de geschiedenis, het politieke klimaat, de samenleving en de mensen. In zijn lezing, onder de titel ‘De Verbeelde Werkelijkheid’, is hij daardoor toch in staat om het beeld dat we hebben van dit gesloten land enigszins bij te kleuren.

De lezing wordt gehouden in het filiaal aan de Nieuwstraat 25 in Berkel. Kaartjes kosten zes euro en zijn te koop via de website van de bibliotheek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *