Lions in actie voor tuktuk-limo

De Lions willen een luxe tuktuk aanschaffen voor de wooncentra van Pieter van Foreest.

De Lionsclub Nootdorp-Pijnacker komt in actie om een zogenaamde tuktuk-limo aan te kunnen schaffen voor de oudere bewoners van Veenhage en de Weidevogelhof. De bewoners van de wooncentra van Pieter van Foreest willen graag zo nu en dan naar de markt om boodschappen te doen of ergens een kopje koffie drinken, maar het vervoer is altijd een hindernis. Met zo’n luxe tuktuk wordt dat een stuk gemakkelijker.

De Lions houden op 2 november voor de 21e keer de zogenaamde Lions Night, een fundraisingbijeenkomst in hotel-restaurant Van der Valk in Nootdorp. Daar hopen de Lions genoeg geld bij elkaar te kunnen brengen om het vervoermiddel aan te kunnen schaffen.

Warme club

Voorzitter Hans Hoven van de Lionsclub heeft er vertrouwen in dat dat lukt. “We kunnen altijd terugvallen op een warme club mensen die niet alleen ons, maar ook zo’n belangrijk lokaal doel een warm hart toedragen. De ouderenzorg staat onder druk en de mensen hebben daar affiniteit mee, dus ik weet zeker dat onze keuze voor dit doel wordt gewaardeerd.”

Met de aanschaf van de tuktuk-limo is een bedrag van zo’n 30.000 euro gemoeid. “Dat zijn inderdaad serieuze bedragen”, zegt Van Hoven. Maar het is zeker mogelijk om dat bedrag bij elkaar te brengen. Vorig jaar bracht de Lions Night, die toen in het teken stond van onderzoek naar zeldzame ziekten, ook al meer dan 28.000 euro op.

Tafel

De Lions zijn op zoek naar ondernemers en andere belangstellenden die tijdens de sfeervolle fundraising een tafel willen reserveren. De sponsorbijdrage is dan 600 euro voor een tafel van acht personen. Losse couverts kunnen ook: dan is de bijdrage 75 euro. 

Mensen die niet mee willen doen met het diner kunnen zich als sponsor van de actie aanmelden.

De opbrengst van de Lions Night gaat voor negentig procent naar de tuktuk-limo. De resterende tien procent wordt door Lionsclub Nootdorp-Pijnacker besteed aan andere, lokale projecten.

Informatie over de Lions Night is hier te vinden. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *