Lokale economie doet het goed

De leegstand bij de detailhandel is in Pijnacker-Nootdorp een stuk lager dan enkele jaren geleden.

De gemeente ziet op alle economische fronten positieve cijfers. Zo is er in de regio sprake van een economische groei van 2.1%, en in de afgelopen jaren is dat zichtbaar in een stijging van het aantal banen en de vestiging van bedrijven in Pijnacker-Nootdorp.

Ook neemt de leegstand in de detailhandel af. Dat staat in de monitoringsrapportage die aan de gemeenteraad is gestuurd.

Sinds juli vorig jaar staat het leegstandspercentage van winkels op 5,6%. Zo laag is de leegstand in jaren niet geweest, meldt het college van B & W in de nota. Ook is er een grotere vraag naar bedrijventerreinen en zijn er ook in de glastuinbouw tekenen van economisch herstel. 

Voor de komende jaren wil de gemeente zich inzetten om de zogenaamde nieuwe economie te stimuleren. Daarbij ligt de nadruk onder meer op kleinschalige, lokaal georganiseerde netwerken van producenten en consumenten. Bij deze Next Economy staan begrippen centraal als een goed gebruik van digitale mogelijkheden, slimme energie en duurzaamheid, het beperken van afval, nieuwe arbeidsafspraken, nieuwe vaardigheden en nieuwe onderwijsvormen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *