Locatie SCC slecht nieuws voor Dansacker

De Dansacker zit nu in een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg, maar dat gebouw gaat op termijn tegen de vlakte.

Als de gemeenteraad later deze maand kiest voor de Rabolocatie op het Raadhuisplein voor het sociaal-cultureel centrum voor Pijnacker, dan betekent dat een grote tegenvaller voor dansschool De Dansacker. Deze culturele onderneming moet op termijn weg uit het gebouw aan de Industrieweg en had graag willen aanhaken bij het SCC. Maar op de plek van het oude Rabokantoor is daar geen ruimte voor.

Oprichter en eigenaar Wil Knopper van de Dansacker wil graag bij het nieuwe centrum een eigen dansschool bijbouwen of daar een permanente ruimte voor huren. Als het gebouw zou komen op de locatie Oranjepark, naast het bestuurscentrum, dan zou daar voldoende ruimte voor zijn. Maar als de keuze valt op het Raadhuisplein, dan is inpassing van de Dansacker onmogelijk, blijkt uit het locatieonderzoek door bureau BGSV.

Knopper had in mei van dit jaar in een brief aan de gemeenteraad haar wensen kenbaar gemaakt. Ze heeft voor haar dansschool twee zalen van tenminste 15 x 12 meter nodig en dan nog een kleinere zaal, opslagruimte voor kostuums en decors, kleedkamers en nog een aantal ruimtes zoals keuken, toiletten en een wachtruimte voor ouders. De dansschool geeft al deze ruimten voor zichzelf nodig, dus medegebruik door andere huurders is niet mogelijk.

Volgens BGSV is hiervoor 800 m2 extra nodig. Zoveel ruimte is er echter niet op het Raadhuisplein. De locatie is maar net groot genoeg om er het sociaal-cultureel centrum op kwijt te kunnen.

Bloeiend bedrijf

Wil Knopper reageert teleurgesteld op het feit dat B & W nu de Rabolocatie aan de raad heeft voorgesteld. “We hebben een bloeiend bedrijf, we groeien nog steeds, over twee jaar bestaan we al veertig jaar in Pijnacker. Maar de bedoeling is dat het hier helemaal plat gaat. Er zijn al jaren plannen voor woningbouw op deze locatie. De eigenaar waar we het pand van huren wil het graag binnen twee, twee en een half jaar verkocht hebben. In de tussentijd wordt er weinig aan gedaan; er is veel achterstallig onderhoud.”

De dansschool, die meer dan 250 leerlingen heeft waarvan sommigen vijf keer per week op les komen, is al langere tijd bezig om te zoeken naar een nieuwe locatie, maar dat is nog steeds niet gelukt. Ook gesprekken met de gemeente die al jaren worden gevoerd hebben tot nu toe niets opgeleverd. De optie om aan te haken bij het nieuwe sociaal-culturele centrum leek dus een uitstekende mogelijkheid, maar zoals het er nu naar uitziet gaat daar dus een streep door.

Conservatorium

“We staan met de rug tegen de muur”, zegt Knopper. “We kijken al heel lang rond op zoek naar een andere locatie, maar dat lukt gewoon niet. We doen het al jaren hartstikke goed. We hebben hier kinderen gehad die naar het conservatorium of de dansopleiding zijn gegaan en die professioneel danser, danseres of dansdocent zijn geworden. En we geven hier bijna alle dansvormen, van klassiek ballet tot hip hop, breakdance, caractère, musical met zang en toneel, noem maar op. Eigenlijk alles behalve salsa.”

Als ze werkelijk zou moeten stoppen op de huidige locatie, dan zou dat een ramp zijn, zegt de dansschooleigenaar. Niet alleen voor alle leerlingen die ontzettend veel plezier hebben met dansen en bewegen, maar ook voor de tien docenten die ze in dienst heeft of die als zzp’er aan de school zijn verbonden. “Als het niet lukt met dat sociaal-cultureel centrum, dan heb ik geen idee hoeveel tijd ik nog heb.”

,
Een reactie op “Locatie SCC slecht nieuws voor Dansacker”
  1. Laat Rondom Wonen op het veld naast het gemeentehuis sociale huurwoningen bouwen en hierin de dansschool inpassen als vaste huurder, bijvoorbeeld onder een appartementencomplex (met een bescheiden bouwhoogte).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *