Lot brandweerkazerne nog onbeslist

Na zoveel jaar is de hal hoognodig aan vervanging toe

Welke vorm zullen basisschool de Regenboog en de sportgelegenheden van de Jan Jansenhal in Nootdorp in de toekomst aannemen? Het laatste woord is nog niet gezegd. Dinsdagavond werd het onderwerp besproken op een informatieavond, gehouden bij de Regenboog.

Een team ambtenaren en maar liefst twee wethouders, Peter Hennevanger en Frank van Kuppeveld, waren aanwezig om te overleggen en vragen te beantwoorden. Dat was maar goed ook, want de zaal zat bomvol met meer dan honderd bezoekers in totaal.

Eigenlijk zijn de renovatie van school en sporthal aparte kwesties, evenals de herinrichting van de oude kazerne en de Klauterbeer. Maar alles bij elkaar opgeteld zou de gemeente hiermee eigenlijk drie vliegen in een klap kunnen slaan.

Verre van zeker

De plannen kunnen op dit moment nog vrijwel alle kanten op. Maar bepaalde voorkeuren liggen wel voor de hand. Zo is renovatie van zowel de Regenboog als de Jan Jansenhal waarschijnlijk geen goede investering. Beide gebouwen gaan al zeer lange tijd mee. Ook tijdelijke voorzieningen zijn erg duur. Vandaar dat nieuwbouw de voorkeur heeft.

Het plan zal komende weken steeds verder vormgegeven worden. De gemeenteraad zal zich eind januari over de kwestie buigen. Vervolgens wordt in februari een startnotitie opgesteld.

Onvrede

Daarmee bestaat overigens nog steeds het risico dat bewoners of andere doelgroepen het uiteindelijke voorstel afkeuren en proberen te blokkeren. Zo hebben ouderenbonden KBO en PCOB hun ongenoegen uitgesproken, dat de locatie van de oude kazerne niet gebruikt wordt voor de bouw van seniorenwoningen. De gemeente geeft aan dat de oude locatie van de Regenboog misschien gebruikt kan worden.

Daarnaast werd in 2017 een voorstel voor een VMBO-school op dezelfde locatie in een laat stadium alsnog afgeschoten, mede vanwege de problematische verkeerssituatie op de Julianastraat.

Dat zou voor het nieuwe voorstel een minder groot probleem moeten zijn. De Jan Jansenhal en de Regenboog zitten al beiden in dit gebied, waardoor de verkeersdruk hetzelfde blijft.

Er was veel belangstelling voor de informatieavond over de plannen voor het centrum van Nootdorp. (Foto: Marieke van Bijnen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *