Maak je eigen game in de Code Club

Bij de Codeclub leren kinds allerlei digitale vaardigheden.

Bibliotheek Oostland geeft kids van 8 tot en met 14 jaar weer de kans om zelf aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een computergame of het programmeren van een robot. Op woensdag 29 november kunnen ze meedoen met de Codeclub, met twee leuke workshops op het gebied van computers en software. Wie mee wil doen moet zich voor 17 november aanmelden.

De eerste workshop tijdens de Codeclub gaat over computergames. De kids gaan aan de slag met bloxels, een programmeermethode die snel te leren is en waarmee je spannende games kunt maken met allerlei obstakels, vijanden die onderweg moeten worden verslagen en alles wat verder bij een computergame hoort.

In de tweede workshop gaan de deelnemers aan de slag met het programmeren van een robot. Door de juiste opdrachten te geven kun je de robot laten doen wat je wilt, en dat is minder eenvoudig dan het lijkt.

Aanmelden voor de Codeclub kan per e-mail via dit adres. Het kost € 2,50 per kind. De workshops duren van 14 tot 16.30 uur. Bibliotheek Oostland zit aan de Julianalaan 47 in Pijnacker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *