Maak je eigen kledingstuk

Een eenvoudig kledingstuk in een dag tijdens de zomercursus ‘Naaien onder Begeleiding’.

In de zomermaanden liggen bijna alle cursussen en andere activiteiten stil. Juist daarom is het leuk dat de Nootdorpse mode-ontwerpster Svetlana Malakhova vanaf komende maandag enkele korte workshops geeft waarin deelnemers onder begeleiding een eigen kledingstuk maken.

Het gaat steeds om een workshop die twee uur duurt. In principe is de bedoeling dat in die tijd een kledingstuk af is. Maandag 31 juli wordt gewerkt aan een plooirok, dinsdag 1 augustus aan een rechte rok, de dagen daarna een rechte jurk en een rechte broek enzovoort. Deelname kost € 19,95 per les, maar dat is wel exclusief stoffen en andere benodigdheden.

Svetlana geeft het hele jaar door in haar modestudio in Nootdorp allerlei cursussen en workshops. “Ik vind het juist wel leuk om ook in de zomer zoiets te doen voor mensen die niet op vakantie gaan”, vertelt ze. Belangstelling blijkt er voldoende te zijn: ze presenteerde de zomercursus gisteren, en vandaag kreeg ze al meteen drie aanmeldingen.

Svetlana is Russische van geboorte. Ze woont en werkt al jaren in Nederland. Het naaien en ontwerpen van kleding heeft ze van huis uit meegekregen: haar moeder had ook een mode-atelier. Haar eigen atelier in Nootdorp ging in 2011 van start: Modestudio Incolors. Ze ontwerpt en maakt mode, maar geeft ook stijladviezen en textiel voor het interieur.

Ook op school

Maar het leukste is toch het geven van cursussen aan volwassenen en kinderen. “Kinderen hebben al heel jong belangstelling om hun eigen kleding te maken. Ik heb in de studio zelfs al kinderen vanaf 6 jaar op cursus gehad. Het is ook leuk om met kinderen op scholen te werken. Afgelopen schoolseizoen heb ik een cursus gegeven op de Jozefschool en komend leerjaar doe ik dat op de Regenboogschool. Dat is erg leuk om te doen.” De cursussen die ze in haar eigen atelier voor kinderen geeft worden altijd afgesloten met een modeshow. “Dat is prachtig: dan kunnen de kinderen laten zien wat ze gemaakt hebben, en dan kunnen ouders en andere mensen komen kijken.”

Wie meer wil weten over de cursussen die vanaf oktober op de modestudio worden gehouden kan terecht op de website. Wil je nog meedoen aan de korte zomercursus, dan kun je het beste even een mailtje sturen of even met Svetlana bellen: tel. 06 – 165 35 238.

Svetlana geeft geregeld cursussen aan kinderen. Die krijgen na afloop van de modeshow een certificaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *