Marco Jalink: We gaan voor een top 5-klassering

Marco Jalink (links): We gaan weer voor de top-5.

Vijf weken na de verloren promotiewedstrijd tegen SDV Barneveld (1-0) is SV Nootdorp onder leiding van trainer Marco Jalink deze week weer begonnen met trainen. Met veel nieuwe spelers, waaronder een paar oude bekenden van de club, kijkt Jalink met veel zin naar het komende seizoen.

”Als je de andere trainers vraagt in de competitie wie de favoriet is, wijzen ze naar ons”, zegt hij. ”Dat hebben we zelf afgedwongen na het afgelopen seizoen, maar wij gaan voor een top 5 klassering, net als vorig jaar.”

Het afgelopen seizoen begon Nootdorp goed aan de competitie. Bij de vervroegde winterstop stonden ze tweede, wel al met een ruime achterstand op het Amsterdamse WV-HEDW. Na de hervatting werd de eerste wedstrijd gewonnen, maar daarna kwam de klad erin. De trainer: ”Ik zei voorafgaand van het seizoen vorig jaar dat we een te kleine selectie hadden. Wij hadden een goede basis, en we konden drie jongens vanaf de bank inbrengen. Maar als we teveel jongens moesten missen, moesten we in de kwaliteit concessies doen.”

Nacompetitie

Waar hij bang voor was gebeurde dus in februari en maart. Door het langdurige gemis van onder andere Peter Lomonaco en AJ Mercera verloor de ploeg veel punten en werd het gat steeds kleiner met Voorschoten ’97, dat toen derde stond. ”Gelukkig kwam het goed en behaalden we genoeg punten om mee te doen aan de nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie.”

Na de overwinningen op DZC ’68 (4-1) en SDC Putten (3-1) nam Nootdorp het in de finale op tegen SDV Barneveld. Het gemis van middenvelder Taner Bayram en spits Mitchell Abdoel was groot, want Nootdorp verloor met 1-0. ”Dit verlies kwam hard aan”, blikt Jalink terug. ”Het was terecht dat we verloren, want we speelden een van onze slechtste wedstrijden. We waren onherkenbaar eigenlijk. Veel spelers waren gespannen en maakten fouten die ze anders niet zouden maken. Barneveld ging beter met de druk om dan wij. En wij gaven te snel de lange bal naar voren en op het middenveld kwamen we gewoon niet aan het voetballen toe.”

Sleutelspelers vertrokken

De selectie is aan het warmlopen

Het werd dus geen Vierde Divisie-voetbal komend seizoen, maar weer 1e klasse op sportpark ‘s-Gravenhout. Tijdens het afgelopen seizoen werd er al een aantallen nieuwe spelers aangetrokken. ”Daarbij zijn we uitgegaan van 1e klasse voetbal”, zegt Marco Jalink. ”We hadden genoeg posities die we konden opvullen. Er zijn een paar belangrijke sleutelspelers vertrokken, zoals Taner Bayram (FC Dordrecht), AJ Mercera (Katwijk), Mitchell Abdoel (UVS Leiden) en Dirk Kusters (SV Poortugaal).”

Samen met de club heeft Jalink gekeken met wie ze het team wilden versterken. ”Met die spelers hebben we gesproken. Ondanks de financiĆ«le beperkingen hebben we toch veel spelers aan weten te trekken. Wat ook mee speelt is de uitstraling van deze club, werken met deze staf en spelersgroep, dat heeft wel meegeholpen om ze over de streep te trekken.”

Er zijn dus ook enkele oud-spelers teruggekeerd, zoals Joshua Steenvoorden, Jardel Drenthe en Angelo Ravensbergen. ”Ondanks dat hun laatste seizoen niet zo leuk was hier, wilden ze toch graag weer komen spelen.”

Streekderby’s

Nootdorp is een mooie poule terecht gekomen dit seizoen. Veel tegenstanders zijn in de buurt van Nootdorp en daardoor hoeft het team dit jaar niet ver te reizen, behalve bij de uitwedstrijd tegen Valken ’68, want dat wordt een rit van een half uur. Jalink ziet toch ook wat nadelen van deze poule. ”Het is leuk, al die streekderby’s, voor de clubs ook fijn dat er dan veel publiek erop af komt. Maar je weet dat je bij derby’s vaker punten kan gaan verspelen. Dit jaar zijn het er veel, dus het wordt elke week lastig voor ons. En dan zo’n Voorschoten ’97 die net buiten de regio valt. Zij hebben een goede selectie vind ik en is daardoor dus ook een titelkandidaat.”

En wat zijn de verwachtingen van Jalink zelf? ”Ik ga hetzelfde zeggen als vorig jaar geloof ik: we weten nog niet hoe goed we zijn, we hebben ze pas drie maal zien trainen en hebben nog geen wedstrijd gespeeld. Het moet allemaal wel klikken en passen bij elkaar en iedereen moet fit blijven. Als dat allemaal lukt, gaan we weer voor een top 5- klassering.”

”Wij zijn de te kloppen ploeg”, gaat Marco Jalink verder. ”Dat betekent dat we elke week een ploeg tegen ons krijgen die 120 procent gemotiveerd is om van ons te winnen. En op basis van afgelopen jaar is het ook wel terecht dat de anderen ons zo zien”.

Het wordt voor de trainer zijn derde seizoen bij Nootdorp. Jalink staat sinds januari 2020 voor de groep, als opvolger van Dick Boereboom. ”Ik heb het hier nog steeds naar mijn zin, anders had ik niet verlengd natuurlijk. En ik sta daar nog steeds achter. Ik zit hier prima op mijn plek.”

Hier vind je de poule waar SV Nootdorp in zit. Het competitieprogramma wordt nog bekend gemaakt. Op zaterdag 3 september begint Nootdorp aan de bekercompetitie; dan wacht het Rotterdamse Neptunus-Schiebroek op de Nootdorpers.

,
Een reactie op “Marco Jalink: We gaan voor een top 5-klassering”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *