Marieke van Bijnen benoemd als wethouder

Marieke van Bijnen (Progressief Pijnacker-Nootdorp) is donderdagavond benoemd als wethouder, als opvolger van de voor de zomer afgetreden Hanneke van de Gevel. Van Bijnen was, na het terugtrekken van de kandidaat van Eerlijk Alternatief, de enige kandidaat die voor de functie was voorgedragen. Ze werd door de gemeenteraad gekozen met 25 stemmen voor, vier onthoudingen en twee ongeldige stemmen.

Jolanda van Leeuwen

De benoeming vond plaats in de besluitvormende vergadering van de gemeenteraad, waarin ook afscheid werd genomen van Jolanda van Leeuwen, fractievoorzitter van Eerlijk Alternatief. Zij heeft ervoor gekozen om samen met haar echtgenoot van meer vrije tijd te gaan genieten.

“Afscheid nemen komt eigenlijk nooit op een goed moment, maar voor mij en voor mijn gezin komt het juist wel op een goed moment. Het is wel een afscheid in een wat turbulente fase, dat voelt wat onthecht, maar we hebben toch gemeend om dit te moeten doen”, zei ze na de afscheidswoorden van de burgemeester.

De opengevallen raadszetels werden direct opgevuld met de beëdiging van Wineke ’t Hart (PPN) en Hanneke van de Gevel (EA).

De fractie van Progressief Pijnacker-Nootdorp heeft Jan Nederveen aangewezen als fractievoorzitter. Bij Eerlijk Alternatief gaat die functie opnieuw naar Hanneke van de Gevel.

Wineke ’t Hart (midden) en Hanneke van de Gevel (rechts) werden opnieuw beëdigd als lid van de gemeenteraad.
Felicitaties voor de nieuwe wethouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *