Max Huurman maakte er drie bij 6-1 overwinning

VOETBAL | Op een winderig sportpark De Groene Wijdte voetbalde Oliveo zondag tegen het Haagse HMSH. De bezoekers begonnen aardig, maar Oliveo wist snel de wedstrijd in handen te krijgen. Via Max Huurman en Robbert Brouwer wist de thuisploeg snel gevaarlijk te worden. Na ruim twintig minuten spelen kwam de ploeg van trainer Jeroen Hoefnagel bijna op voorsprong, maar waar eerst keeper Hüseyin Sahiner de terugspeelbal van Ibrahim Akdeniz onder zijn voet liet gaan, kon hij de bal een paar meter voor de lijn weg halen.

De openingstreffer werd uiteindelijk gemaakt door Max Huurman. Nog voor rust werd het zelfs 2-0. Na een goede aanval gaf Mark Milolaza de bal aan Niels Bentvelzen, die de bal tegen het net schoot. Snel na rust viel ook het derde Pijnackerse doelpunt. Invaller Bob Ruigrok rondde prachtig af. Lang viel er niet veel te genieten in Pijnacker. Pas een kwartier voor tijd gebeurde er wat voor het doel van HMSH. Eerst schoot Bob Ruigrok en in de rebound wist ook Pjer Bom niet te scoren. In de tegenaanval viel de onverwachte 3-1. Okan Yilmaz wist de bal achter doelman Peter-Paul de Rotte te krijgen.

Hattrick Huurman

Oliveo vergrootte snel de voorsprong weer. Robbert Brouwer gaf voor op Pjer Bom, die knap binnen kon . Bij de 5-1 was Brouwer weer de aangever, dit keer rondde Max Huurman af. De bezoekers uit Den Haag kregen ook nog een keer rood, want Yasin Ozkok kregen zijn tweede gele kaart vanwege protesteren. Vlak voor tijd maakte Max Huurman zijn derde doelpunt van de middag. Zo wist Oliveo met 6-1 te winnen van HMSH.

Jeroen Hoefnagel was na afloop opgelucht dat zijn ploeg er zonder kleerscheuren van af was gekomen. ”Het was van HMSH zijn kant een harde wedstrijd. Ze begonnen goed, maar daarna hebben we geprobeerd zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat ook in verband met de tweede periode waar we kort achter HVV en RKDEO staan. Wel jammer van het tegendoelpunt, maar voor de rest scoren wij er zes en dat met veel invallers. Dat is knap.”

Winst voor RKDEO

Op sportpark Altior werd de score na ruim een half uur geopend. De thuisploeg uit Langeraar kwam via Daan Oostdam op 1-0. Snel na de openingstreffer kwam RKDEO op gelijke hoogte, dat gebeurde via Tommy Simonis met een afstandsschot. De ploeg van trainer Wesley Epskamp kwam zelfs nog op voorsprong, want Haitam el Marid wist ook met een afstandsschot de doelman van Foreholte te verslaan. Via Ed van der Weijden werd de ruststand 2-2. Vier minuten na rust kwam RKDEO weer op voorsprong, dat gebeurde via Tomas Prieto.

Een kwartier voor tijd werd het 2-4 na een corner. Via een speler van Altior ging de bal in het doel. Vlak voor tijd werd het nog even spannend, want Van der Weijden maakte de 3-4. Uiteindelijk wist RKDEO de winst over de streep te trekken.

Wippolder doet zichzelf tekort

Op sportpark Elsgeest begon Wippolder sterk aan de wedstrijd. Toch was het Foreholte dat voor rust op 1-0 voor kwam. Na rust kwam Foreholte twee keer goed weg. Eerst werd een doorgebroken speler onderuit gehaald door een verdediger. Wel werd er een vrije trap gegeven, maar geen kaart. Daarna trapte iemand na op Rick Wilmer in het gezicht. Die speler kreeg alleen een gele kaart.

Via Daley Uythof kwam de Wippolder op gelijke hoogte. Vijf minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong door miscommunicatie achterin. Een kwartier voor tijd maakte Tristan Croes de gelijkmaker. De doelman van Foreholte wist met een paar knappe reddingen zijn ploeg op gelijke hoogte te houden. Ronald Hes was na afloop teleurgesteld: ”We doen onszelf weer te kort vandaag.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zondag 2e klasse C.

,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *