Biesieklette repareert je fiets

Biesieklette bij de halte Pijnacker van de Randstadrail.

Biesieklette gaat méér doen dan alleen je fiets stallen. Je kunt er straks ook terecht als je een lekke band hebt of als er iets anders met je fiets aan de hand is. Mensen die niet zo gemakkelijk aan een gewone baan komen, doen daarmee meer arbeidservaring op. Uiteindelijk zouden ze hierdoor een reguliere baan moeten kunnen vinden.

Biesieklette is het bedrijf dat in Pijnacker-Nootdorp bij de haltes van de Randstadrail fietsenstallingen beheert. Ook op andere plekken in de omgeving zijn die fietsenstallingen te vinden. Het Traject Openbare Orde en TaalScholing (TROTS) werkt nu ook samen met Biesieklette. Hierdoor kunnen deelnemers na dit gemeentelijke traject doorstromen naar andere plekken waar ze werkervaring kunnen opdoen.

TROTS was aanvankelijk bedoeld voor uitkeringsgerechtigden die nog niet goed Nederlands spraken, zoals vluchtelingen met een verblijfstatus.   Maar er is nu een bredere doelgroep: et traject is nu ook bedoeld door mensen met de Nederlandse nationaliteit en voor mensen met een verstandelijke beperking.

Werkcoach

Uitkeringsgerechtigden gaan in een groep vier dagdelen per week aan de slag onder leiding van een werkcoach, vanuit de locatie van de gemeentewerf aan de Ambachtsweg in Pijnacker-Nootdorp. De mensen gaan aan de slag met het opruimen van zwerfvuil, ze snoeien en helpen bij het onderhoud van straten en pleinen.

Dankzij de samenwerking met Biesieklette kunnen deelnemers, naast het beheer van fietsen in de fietsenstallingen, nu ook kennismaken met fietsreparatie en -techniek. Inmiddels zijn de eerste drie mensen uit het traject bij Biesieklette aan de slag gegaan.

Straks kun je ook je lekke band laten repareren door mensen die werkervaring opdoen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *