Meer knieën onder het bureau

Er komen meer fte’s op het gemeentekantoor.

Het nieuwe college van Pijnacker-Nootdorp is van plan om het aantal ambtenaren op het gemeentekantoor weer wat te laten toenemen. Tot nu toe zat er een rem op de groei van de ambtelijke staf. Anders dan bij andere gemeenten vaak het geval is nam het aantal fte’s tot nu toe niet evenredig toe met het aantal inwoners, maar die rem gaat er een beetje af.

Die toezegging deed wethouder Hennevanger (Financiën) donderdagavond in de oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad.

Hennevanger reageerde daarmee op zorgen die tijdens de vergadering waren geuit door Manuela Bijl (Eerlijk Alternatief). Zij wees tijdens de behandeling van de financiële kadernota op de vele ervaren medewerkers die de gemeente heeft zien vertrekken naar een andere uitdaging, waardoor er veel vacatures zijn ontstaan, vooral in het sociaal domein. “Nu weten we van Hanneke van de Gevel dat zij er altijd prat op ging dat er minder knieën onder het bureau moesten en meer handen aan het bed, maar in dit geval willen wij toch een lans breken om dat hier anders aan te pakken”, aldus Bijl.

Dat gaat dus inderdaad gebeuren, zei Hennevanger. Er komen zeker meer knieën onder het bureau op het gemeentekantoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *