Meer tijd voor een mooi gedicht

Bibliotheek Oostland heeft tot vlak voor de sluiting van de termijn, eind vorige week, inzendingen binnen gekregen voor de gedichtenwedstrijd, maar het zouden er eigenlijk best nog wel meer mogen zijn. Daarom geeft de jury inwoners meer tijd om een of twee mooie gedichten te schrijven en in te sturen. De uiterste inzendtermijn is verlengd tot 22 januari.

De gedichtenwedstrijd wordt gehouden in het kader van de Poëzieweek, die van 28 januari tot en met 3 februari wordt gehouden in Nederland en in Vlaanderen. De bibliotheek haakt daar met de wedstrijd bij aan. Thema van de wedstrijd is ‘samen’. Wie mee wil doen aan de wedstrijd mag maximaal twee gedichten insturen die op dat thema aansluiten. De gedichten mogen niet langer zijn dan 33 regels, inclusief titel, witregels en de naam van de dichter.

Prijzen

Acht gedichten worden door de jury genomineerd en daarvan vallen er uiteindelijk drie in de prijzen. Voor de winnende dichters zijn mooie boekenbonnen beschikbaar. Eigenlijk was het plan om de prijsuitreiking te doen tijdens een feestelijke poëzieavond in theater CulturA & Zo, maar dat kan vanwege corona niet doorgaan. Er wordt nog nagedacht over een alternatief.

Het reglement van de wedstrijd is te vinden op de website van de bibliotheek. Daar staat ook hoe je de gedichten kunt insturen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *