Mentoren nodig voor School’s Cool

Vrijwillige mentoren ondersteunen een leerling thuis tijdens de eerste periode van het voortgezet onderwijs.

Leerlingen van groep 8 van de basisschool zijn er vaak wel aan toe om naar het voortgezet onderwijs te gaan, maar dat geldt niet voor allemaal. Er zijn ook kids die moeite hebben met deze overgang. Ze zijn nog niet zo handig met het plannen van huiswerk en studie, of ze hebben last van een thuissituatie die niet ideaal is: er kunnen allerlei oorzaken zijn waarom de overstap naar de volgende school niet makkelijk verloopt. Voor deze groep is sinds oktober vorig jaar ook in Pijnacker-Nootdorp het project School’s Cool.

Dit project, dat wordt uitgevoerd door Jong Perspectief in Zoetermeer, regelt dat de leerlingen, maar ook hun ouders, extra begeleiding krijgen bij de overstap naar het voortgezet onderwijs. Dat gebeurt door vrijwillige mentoren, die het kind vanaf het voorjaar in groep 8 tot en met december in de tweede klas van het voortgezet onderwijs een steuntje in de rug geven. De mentoren komen een tot anderhalf uur per week bij de leerling thuis en helpen dan met huiswerk, met leren hoe je het beste kan leren en andere zaken die met school te maken hebben. Ook de ouders krijgen in deze periode ondersteuning.

Vrijwilligers

Voor het project in Pijnacker-Nootdorp is Jong Perspectief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich als thuismentor willen inzetten. Het gaat om mensen die een tot twee uur per week beschikbaar kunnen zijn voor een vaste leerling, en die op deze manier het kind de kans willen bieden op een goede schoolloopbaan. Er worden zowel mannen als vrouwen gezocht. Onderwijservaring is niet noodzakelijk, maar je moet het wel leuk vinden om met jongeren te werken.

Wie er meer over wil weten kan zich aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Op de website is meer informatie te vinden en ook een link naar een aanmeldingsformulier. Je kunt ook bellen: tel. 079-7502233.

Deze video geeft ook meer informatie over het thuismentorenproject.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *