Met een oudere in een luchtballon

Een dagje naar Scheveningen is een veel geuite wens door ouderen uit Pijnacker-Nootdorp.

Twee ouderen uit Pijnacker-Nootdorp zouden graag eens een tochtje met een hete luchtballon maken. Wie gaat er met hen mee? Of wie heeft zin om met een andere senior een filmopname bij te wonen? Om een visje te gaan eten in Scheveningen? Of een rondvaart maken in Delft?

Ideeën hebben ouderen uit de gemeente genoeg voor dingen die ze graag nog eens zouden willen doen. Via de website van de Nationale Ouderendag of rechtstreeks bij de SWOP zijn een stuk of negentig wensen binnengekomen, waarvan het zo mooi zou zijn als die allemaal vervuld kunnen worden. Want dat is de opzet van het Nationaal Ouderenfonds: een dag per jaar waarin zoveel mogelijk vrijwilligers aan de slag gaan om oudere inwoners een leuke dag te bezorgen.

Broodje haring

Voor wie zelf zo’n luchtballon helemaal niet ziet zitten zijn er nog allerlei andere leuke wensen waar uit gekozen kan worden. Een dorpsgenoot wil zo graag nog eens naar Apenheul of Avifauna. Een andere senior zoekt iemand die samen een broodje haring wil gaan eten in De Parade in Nootdorp. Weer iemand anders wil zo graag nog eens naar de Toppers of naar een Andre Rieux. Of heel simpel: op bezoek bij een dochter in Voorhout.

Veel van de ingediende wensen zijn eenvoudig te vervullen. Een dagje Scheveningen, een keertje pannenkoeken eten of een tochtje met de duofiets: eigenlijk is het wel een beetje triest dat er een Nationale Ouderendag voor nodig is om zoiets simpels voor elkaar te krijgen. Maar gelukkig is die dag er en iedereen in Pijnacker-Nootdorp krijgt de kans om op die dag, vrijdag 4 oktober, iets voor een ander te doen.

Op deze pagina staan alle ingediende wensen bij elkaar. Selecteer als gemeente Pijnacker-Nootdorp. En stuur even een berichtje naar dit mailadres als je je als wensvrijwilliger wilt aanmelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *