Michel van der Elst scoort drie keer namens DSVP

VOETBAL | Op sportpark ‘s-Gravenhout werd er voor rust niet gescoord, wel waren er aan beide kanten genoeg kansen geweest om de score te openen. Na rust werd pas de openingstreffer gemaakt. Het was Serhat Cakmak die het doelpunt maakte. En snel erna maakte hij ook het tweede doelpunt voor de ploeg van trainer Dick Boereboom. VV Brielle kwam ruim twintig minuten voor tijd nog wel terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te maken. Dat was ook gelijk de eindstand: 2-1.

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 1e klasse B.

Nadat de wedstrijd tegen PPSC werd verloren had Oliveo (za) twee weken rust. Vorige week had de ploeg van trainer Wim Baggerman geen wedstrijd, maar afgelopen dinsdagavond werd er wel gespeeld tegen Blauw Zwart om de Halve Maan Cup en die wedstrijd werd gewonnen met 3-0. Zaterdagmiddag ging Oliveo naar Berkel en Rodenrijs en kwam knap twee keer terug van een achterstand. Bij rust was er nog niet gescoord, na rust maakten Joey Klijn en Lex Visser de doelpuntenvoor Oliveo (za). De einduitslag was 2-2. Baggerman na afloop: ”We hebben hard gewerkt, belangrijk na de zeperd tegen PPSC dat we het goed opgepakt hebben. Een echte teamprestatie.”

Over het verschil met de verloren wedstrijd tegen PPSC zei Baggerman: ”Er stond vandaag een team dat hard heeft gewerkt. Veel kansen zijn er gecreëerd, alleen hebben we helaas niet de drie punten gepakt, maar als je twee keer terug komt laat je zien dat er een wil is in de ploeg.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de 4e klasse F.

Matig begin

DSVP van trainer Dennis van den Steen begon de wedstrijd tegen Ariston ’80 uit Delft slordig. Binnen zes minuten kregen de bezoekers twee kansen via Nicolas Fernandez en Jesper Kloeke. DSVP werd voor het eerst gevaarlijk in de tegenaanval via Dylan de Haan, maar die bal ging naast het doel. De kansen waren in het eerste half uur voor de bezoekers uit Delft. Via onder andere Lars van Biezen, die zijn schot zag verdwijnen in het zijnet.

Daarna kantelde de wedstrijd en kreeg DSVP de wedstrijd in handen. Na een onderschepping van Hozan Hussaini kwam de bal bij Michel van der Elst, die de bal langs de doelman schoot en de openingstreffer maakte. Snel erna kreeg de thuisploeg weer een kans, maar het schot van Bas van der Meide ging ruim naast het doel. Na rust begon Ariston ’80 weer prima, maar Hes stond steeds goed om de ballen die zijn kant op kwamen te pakken. Twintig minuten na rust kwam de eerste kans voor DSVP. Na een voorzet van Rowdi Nobbe kopte Van der Elst in het zijnet. Snel erna schoot De Haan ruim naast.

Hattrick

In de 67e minuut viel de 2-0. Na een vrije trap van Remco Pruysers belandde de bal bij Hussaini, die over de bal heen schoot. Zo kwam de bal bij Van der Elst, die zijn tweede van de middag binnen schoot. Het spel lag daarna een paar keer stil vanwege een paar kleine overtredingen van de uitploeg en vanwege te veel commentaar van hun trainer. In de extra tijd scoorde aanvaller Michel van der Elst zijn derde. Hij kreeg de bal na een uittrap van Hes en kon langs Lars van Biezen slalommen en de 3-0 scoren. Door deze overwinning stijgt de ploeg naar de tweede plek in de competitie, met maar één punt achter koploper KMD.

“De vijfde overwinning op rij en voor de vierde keer achter elkaar de nul gehouden”, begon een zeer tevreden trainer Van den Steen na afloop, al vond hij de eerste helft van zijn team minder. ”In de eerste helft was Ariston ’80 beter, echt veel beter. We komen dan met een beetje geluk op voorsprong. Na rust de wedstrijd dood gemaakt en gingen we leunen op onze werklust en verdedigende mentaliteit. Zoals wij als staf in de rust ook al aangaven aan de spelers.”

‘Lekkere overwinning’

Ook over zijn keeper was de trainer tevreden. ”Dave Hes is een hele goede keeper, maar eerlijk gezegd is hij vandaag niet echt getest. Dat komt vooral door onze verdediging. Neemt niet weg dat hij het echt fantastisch doet, want hij heeft al zes keer de nul gehouden.” Ook de man van de wedstrijd, Michel van der Elst, was tevreden over de teamprestaties van de afgelopen tijd. ”Lekkere overwinning, al zijn we de laatste weken goed bezig. Nu weer gewonnen en om ons heen zijn de uitslagen gunstig geweest. We staan nu weer eens bij de bovenste plekken en willen deze lijn doorzetten.”

”Tot mijn openingstreffer waren zij de betere, want na een goede steekbal van Hozan Hussaini kwam de bal bij mij en ik zag dat de verre hoek open lag en kon zo scoren”, zei Van der Elst over zijn eerste treffer. ”Voor het tweede doelpunt was er eerst een schot van Hozan, ik liep gewoon door en de bal viel perfect voor mijn voeten.” Ook kwam Van der Elst nog even terug over het samen juichen na de 3-0. ”We doen het met iedereen en de sfeer is gewoon goed. Iedereen knokt op de training. De groep is gewoon goed en daarom moet je het ook met z’n allen vieren, lijkt mij.”

Hier vind je de overige uitslagen en de stand uit de zaterdag 3e klasse B

Aanvoerder Franco van Rheenen.
Matchwinner Michel van der Elst zoekt zijn tegenstander op, Lars van Biezen (2).
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *