Minder kans op parasiet in Dobbeplas

De kwaliteit van het water van de Dobbeplas is goed. Je kunt er veilig in zwemmen, zegt het Hoogheemraadschap.

De kans is klein dat de vervelende parasiet in de Dobbeplas, die vorig jaar voor zwemmersjeuk zorgde, opnieuw de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Volgens het Hoogheemraadschap van Delfland is het probleem vorig jaar vermoedelijk ontstaan door maaiactiviteiten vroeg in het zwemseizoen. Dit is besproken met de beheerder van de plas om een herhaling te voorkomen.

Het water van de Dobbeplas is bij de start van het buitenzwemseizoen van goede kwaliteit, zo is uit metingen gebleken. De gevaarlijke blauwalg is al meerdere jaren niet voorgekomen, mede dankzij maatregelen die de gemeente en Delfland hebben genomen. Zo heeft Delfland er gebaggerd en heeft de gemeente natuurvriendelijke oevers aangelegd. 

Geen vissen voeren

Ook de gebruikers van de plas kunnen er aan bijdragen dat de waterkwaliteit goed blijft. Zo roept het Hoogheemraadschap op om geen vissen te voeren en geen eten in het water te gooien. Ook is het belangrijk dat honden niet in het water zwemmen of bij het water hun behoefte doen. Dergelijke zaken dragen bij aan de groei van bacteriƫn en ook aan het ontstaan van blauwalg in het water.

De kwaliteit van het open zwemwater wordt gedurende het seizoen bijgehouden op deze website. Daar is dus altijd na te gaan op welke plekken het veilig is om in open water te zwemmen en waar je dat beter niet kunt doen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *