MINDERHOUD LEGT FUNCTIE NEER

Wethouder Minderhoud stapt na zijn verklaring aan het begin van de raadsvergadering op als wethouder. Waarom wil hij niet zeggen.

Wethouder Bernard Minderhoud van Pijnacker-Nootdorp legt zijn functie neer, zo meldde hij donderdagavond aan het begin van de besluitvormende raadsvergadering.

De aanleiding daarvan is een ‘situatie’ die zich  eerder deze week heeft voorgedaan, en waar Minderhoud verder niet over wil uitweiden.

“Persoonlijk hanteer ik de regel dat ik mij in ruime zin moet kunnen vinden in het beleid en daarmee samenhangende besluiten. Zeker wanneer ik als verantwoordelijk bestuurder over dat beleid en de besluiten aan uw raad verantwoording dien af te leggen. Indien zich situaties voordoen waarbij aan die regel niet wordt voldaan — of zelfs in strijd zijn met mijn opvatting van integriteit — zijn er maar twee oplossingen: het beleid en/of het besluit wordt aangepast of ik moet plaatsmaken”, aldus de verklaring van Minderhoud aan het begin van de raadsvergadering.

Integriteit

Minderhoud zei in zijn verklaring verder: “Eerder deze week heeft zich zo’n situatie voorgedaan. Er is over een onderwerp dat mij als bestuurder zeer aan het hart gaat, maar waarover ik hier niet zal uitweiden, een besluit genomen dat naar mijn mening niet in het algemeen belang noch het belang van onze gemeente en haar inwoners dient en ook niet voldoet aan mijn opvatting van integriteit.”

“Daarom heb ik, na zorgvuldige overweging, de raadsleden en het bestuur van gemeentebelangen meegedeeld dat ik mijn functie als wethouder van Pijnacker-Nootdorp neerleg.”

Minderhoud voegde er in een korte schorsing nog aan toe dat het niet gaat om een besluit dat tijdens de collegevergadering van afgelopen dinsdag werd genomen. Hij had toen zelfs nog niet gemeld dat hij van plan was om op te stappen. Wel voegde hij er aan toe dat het niet te maken heeft met de perikelen rond de Sportnota. 

De opgestapte wethouder weigert verder om iets te zeggen over de reden van zijn besluit.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *