Minderhoud: Uitleg B & W klopt niet

Bernard Minderhoud: ‘Ik heb een ander beeld van wat er in de collegevergadering is besproken.’

Oud-wethouder Bernard Minderhoud houdt vol dat hij niets mag prijsgeven over wat besproken werd tijdens de vergadering van het college van B & W, vorig jaar september, die leidde tot zijn aftreden twee dagen later. Volgens hem overtreedt hij de wet als hij dat wel doet. Maar de uitleg die wethouder Bob van der Deijl donderdagavond gaf in de gemeenteraad klopt niet, zegt hij, “Ik heb een ander beeld dan wat Van der Deijl heeft geschetst.”

In de verklaring van Van der Deijl ging het over de manier waarop in het college gesproken is over een vermoeden van bijstandsfraude door enkele statushouders, en ook over de rol die Minderhoud daarin had gespeeld.

In een reactie op de verklaring tijdens de beeldvormende raadsvergadering zegt Minderhoud verbaasd te zijn dat het college van B & W wél naar buiten heeft gebracht wat in de betreffende collegevergadering werd besproken. “Volgens mij is dat tegen de wet. Dat is ook de reden waarom ik er inhoudelijk niets over mag zeggen. Ik vind het ook niet kies om dat te doen. Maar ik merk wel op dat nu in de raad een beeld is geschetst dat ik niet onderschrijf.”

De oud-wethouder heeft inmiddels op persoonlijke titel om uitleg gevraagd aan zijn voormalige collega’s in het college.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *