Mitchell Abdoel schiet Nootdorp naar de volgende bekerronde

VOETBAL | In de tweede ronde van het beker toernooi voor amateurs nam SV Nootdorp het dinsdagavond op tegen competitiegenoot VELO uit Wateringen. De ploeg van trainer Marco Jalink was gebrand om de volgende ronde te halen. En dat lieten ze ook zien vanaf de eerste minuut. De thuisploeg begon sterk en drukte VELO achteruit. Toch was de eerste kans voor de bezoekers. Het afstandsschot ging net over het doel van SV Nootdorp-keeper Michael de Leeuw. Het was een felle, maar wel sportieve wedstrijd waarin de thuisploeg steeds sterker werd en kansen wist te creëeren.

In de dertiende minuut kwam Nootdorp op een verdiende voorsprong. Na een corner kwam de bal terecht bij aanvaller Mitchell Abdoel. Die wist zijn eerste van de avond te maken. Vijf minuten later viel de tweede treffer voor de thuisclub. Na een lobje van Abdoel op Joey van Maren schoot hij op doel, maar het laatste tikje werd gegeven door AJ Mercera. In het kwartier dat volgde had Nootdorp de voorsprong verder kunnen vergroten, maar het zat niet mee. De grootste kans op naam van middenvelder Ryan Lugtigheid. Hij zag zijn afstandsschot voorbij de keeper van VELO gaan, maar de bal werd net voor de lijn weggehaald door een verdediger.

Hattrick

VELO werd na een half uur spelen wat sterker en kwam ook dichtbij het doel van De Leeuw. Namens de ploeg uit Wateringen was Mo Özdemir het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot belandde in het zijnet. De bezoekers waren ook het eerste kwartier na rust de sterkste. Waar Lars de Jong nog niet raak kon schieten, deed Max Spilker dat uiteindelijk wel. In de zevende minuut na rust was hij trefzeker met een zwabberbal. Vier minuten later dacht iedereen dat de gelijkmaker werd gemaakt na een vrije trap, maar de speler die raak dacht geschoten te hebben stond buitenspel.

Nootdorp leek weer wakker geschud te zijn, want na die kans werd VELO niet meer gevaarlijk en vergrootte de thuisploeg de voorsprong. In de 66e minuut zag Mercera de in het zestien metergebied vrijstaande Abdoel. Hij kon VELO-keeper Deniz Pamuk gemakkelijk passeren. Waar de bezoekers nog dachten aan buitenspel was de scheidsrechter er heel zeker van dat het niet zo was en keurde tot ongenoegen van VELO het doelpunt goed. Vijf minuten later kon Abdoel zijn derde maken, en dus zijn eerste hattrick voor Nootdorp, op aangeven van Ethienne Enthony Ju Ortela. Nootdorp bleef kansen creëeren, maar tot scoren kwamen ze niet meer. Zo bleef het 4-1 en gaat SV Nootdorp door in de beker.

Verdiend gewonnen

”Lekker deze hattrick, wat het is mijn eerste”, zei spits Mitchell Abdoel. ”Als ik voor me zelf spreek: ik wil graag ver in de beker komen. Het is toch een prijs die je wilt winnen. Verder kon het na balverlies wat beter bij mij, maar in balbezit ging het goed. Ik was sterk aan de bal, wat ook de bedoeling is. Maar het kan altijd beter, al kan ik na vandaag niet te veel klagen.” Trainer Marco Jalink vond dat zijn ploeg verdiend had gewonnen. ”Vooral op basis van het eerste half uur waren wij heer en meester. We zetten goed druk, we wonnen vaak de persoonlijke duels. Na de 2-0 hadden we verder uit moeten lopen, eigenlijk.”

Het enige minpunt voor Jalink was het laatste kwartier voor rust en het kwartier na de hervatting. ”We gingen teveel terug naar achteren, dat gebeurde zaterdag tegen Monnickendam ook al. Net als zaterdag begonnen we weer slecht aan de tweede helft, waar het aan ligt: geen idee. Daardoor maakte VELO die goal en werd de 2-2 gelukkig afgekeurd vanwege buitenspel. We maken het onszelf daardoor heel moeilijk, maar gelukkig pakken we het daarna weer goed op en na de 3-1 was het eigenlijk klaar.”

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *