Mogelijk toch gratis grofvuil ophalen

In Pijnacker-Nootdorp kost het ophalen van grofvuil 30 euro per keer.

Het college van B & W is bereid om in 2022, als in de gehele gemeente het Nieuwe Inzamelen operationeel is, te kijken naar een voorstel om grofvuil door Avalex gratis op te laten halen. In vier van de zes Avalex-gemeenten gebeurt dat al, maar Pijnacker-Nootdorp kiest er tot nu toe voor om inwoners 30 euro per ophaalbeurt te laten betalen. Dat is bedoeld om mensen te stimuleren om hun grofvuil bij een van de afvalbrengstations te brengen.

De toezegging om de opties rond grofvuil op een rijtje te zetten werd donderdagavond gedaan door wethouder Marieke van Bijnen. In de oordeelvormende vergadering van de gemeenteraad had Damiën van Herk (Eerlijk Alternatief) daarop aangedrongen. Ook wil hij dat het college kijkt naar het mobiele afvalstation dat in de gemeente Nissewaard wordt gebruikt. Dat staat op vaste dagen bij de winkelcentra en op andere plekken voor de inzameling van kleine hoeveelheden grofvuil.

Waterkoker

Van Herk: “Nu zit er gemiddeld nog veertien kilo klein huishoudelijk afval in het restafval. Inwoners rijden niet met een kapotte waterkoker naar het milieustation. Met zo’n mobiel scheidingsstation dat geregeld in de buurt te vinden is wordt het veel gemakkelijker om kleine hoeveelheden hout, puin, frituurvet en chemisch afval in te leveren.”

De wethouder vond zo’n mobiel afvalstation een goed idee. Ze beloofde er naar te kijken zodra de invoering van het Nieuwe Inzamelen volledig is afgerond.

In Nissewaard wordt gewerkt met een mobiel scheidingsstation voor kleine hoeveelheden grofvuil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *